Rukolový koktail s našľahanou penou
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 26. apríla 2016
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 26. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme rukolu a varíme 20 minút. Dochutíme soľou, korením a bielym vínom. Rozmixujeme ponorným mixérom. Zahustíme zápražkou.
- 2
Na zjemnenie prilejeme smotanu, po zovretí odstavíme. Pred podávaním jednu časť nalejeme do pohára, v ktorom budeme polievku podávať.
- 3
Druhú časť dáme do hrnčeka spolu so smotanou – vyšľaháme do peny. Penou potom dozdobíme pohár s polievkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu