Rukolový koktail s našľahanou penou
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 26. apríla 2016
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 26. apríla 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
320 g |
|
200 ml |
|
400 ml |
|
100 ml |
|
40 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme rukolu a varíme 20 minút. Dochutíme soľou, korením a bielym vínom. Rozmixujeme ponorným mixérom. Zahustíme zápražkou.
- 2
Na zjemnenie prilejeme smotanu, po zovretí odstavíme. Pred podávaním jednu časť nalejeme do pohára, v ktorom budeme polievku podávať.
- 3
Druhú časť dáme do hrnčeka spolu so smotanou – vyšľaháme do peny. Penou potom dozdobíme pohár s polievkou.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu