Nepečený tart
Nepečený tart

Tart s jahodami, bielou čokoládou a lieskovcami

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 25. mája 2024

Suroviny

300 g
180 g
100 ml
1 hrsť
1 hrsť (pražené)
Ganache:
250 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Maslové sušienky rozdrvíme v sekáčiku, pridáme roztopené maslo a mlieko (možno nebude potrebné všetko). Dobre premiešame a hmotu natlačíme do formy na tart s priemerom 24 cm.

  2. 2

    Jahody umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Opražené lieskovce len nasekáme, aby boli väčšie kúsky. Jahody a lieskovce rovnomerne nasypeme na sušienkový korpus.

  3. 3

    Nalámanú bielu čokoládu zalejeme horúcou smotanou. Necháme chvíľu postáť a potom dohladka vymiešame. Ganache opatrne nalejeme na jahody s lieskovcami. Necháme dobre stuhnúť na pár hodín v chlade.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia