Chocolate Crinkles fotorecept

ywett - fotkaywett, 17. februára 2014
Chocolate Crinkles (fotorecept)
Foto: ywett

Tieto krehké popraskané sušienky mi úplne učarovali a s čokoládou sú chuťovo úžasné (chuťou mi pripomínajú kakaové venčeky, ale tieto sú omnoho lepšie )

20 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

225 g
60 g
100 g (stačí aj polovica)
2 ks veľké
225 g
1 čl
1 čl
 štipka
Na obaľovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a necháme troška vychladnúť. Vyšľaháme vajcia s cukrom do penista a pridáme rozpustenú čokoládu (nie horúcu).

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešame do hladka a pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, štipkou soli a vanilkovou esenciou.

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vytvarujeme cesto (je lepivé) a dáme na 3 hod. do chladničky, alebo na celú noc.

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si dva taniere, do jedného dáme kryštálový a do druhého práškový cukor. Tvarujeme malé guľky vo veľkosti vlašského orecha (môžu byť aj menšie )

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obaľujeme najskôr v kryštálovom cukre a potom v práškovom.

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ale nie na tesno, lebo ešte narastú.

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme piecť pri 170 stupňoch približne 10 minút. Vrch sušienok je chrumkavý a mal by popraskať a vo vnútri by mali byť vláčne, vtedy sú správne upečené.

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V reze.

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyšlo 35 ks.

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Recept som našla u Laury <a href="http://www.lauraadamache.ro/2010/02/chocolate-crinkles.html#_">>TU</a> a týmto autorke ďakujem za skvelý recept, ktorý chcem mať uložený vo svojej zbierke obľúbených receptov a možno sa aj vy inšpirujete :)

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ku káve ako stvorené, prajem dobrú chuť!

    Chocolate Crinkles (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

84 komentárov k receptu
môžem urobiť len bez gúľania v cukre..pokazím ich veľmi..??čo povieš..??
áno - viem-ten pohľad nebude taký snežný..ale - snád chuti to veľmi neuškodí...
každý v zozname nový recept si otváram zvlášť na novej karte, tento už v zozname som vedela, že je od teba, teraz v nedeľu som mala od rána plnú hlavu tých prvých vanilkových od teba, ale akosi som sa nedokopala na ne a už sú tu kakaové, len ja risknem a obalím v zero cukre, neviem čo to urobí, na pečenie určený je, takže uvidím sama, ale chuť na ne mám, tieto sa mi tiež veľmi páčia a foto? profesionálne, ako vždy
dievčatá, všetkým vám veľmi pekne ďakujem za nahliadnutie a milé komentáre a ak vyskúšate, nech chutí a potom napíšte :)
@medulienka122 , teším sa, že si späť, vitaj! :-)
@radost , tak som ich ešte neskúšala, aj tieto čokoládové som robila prvykrát, tak neviem aké budú, ale myslím, že nič tým nepokazíš, budeš ich mať popraskané a budú tmavé. Ja som aj do tej hmoty dala menej cukru, stačí aj polovica, kedže sa ešte obaľujú v cukre. Ten kryštálový cukor im ešte viac dodáva tú chrumkavosť.
@ailuj82 , ďakujem za link, aj tie sú krásne a vobec som netušila, že už tu sú a ešte pod takým názvom...ja som pred pridaním receptu zadala Crinkles a ani jeden recept mi tu nevyhľadalo.
@chapona , dneska som ochutnala ku káve a sú stále ako majú byť, chrumkavý vrch a vláčny stred a mám ich uložené v dóze. Ak ešte vydržia pár dní, napíšem, aké sú :)

Crinkles vyskúšal aj Radko v bezlepkovej verzii a vydarili sa mu krásne, včera mi poslal fotku, tak ju s radosťou pridám aj sem :-)






Zaujímavé a celkom pôvabné koláčiky.A ty to vieš tak naaranžovať na krásne foto,že sú o to viac lákavé .Už sú uložené v kk.Budem ich musieť vyskúšať.Dávam 5 *,pre inakosť receptu.
Jej, Ivet, to ma veľmi teší, že zase vypekáš:-) Tieto bochníčky sú prekrásne, to ma láka vyskúšať. A fotky ako vždy-profesionálne.
Urobila som to cesto a už to je dve hodiny v chladničke ,pred chvilou som sa na to išla pozriet a cesto bolo strašne tvrdé malo to tak byt alebo som urobila niečo zle ?? :-)
ďakujem @valeri , @zabulka

@juchu , mne tiež v chladničke cesto stuhlo, ale nechala som ho dôjsť do izbovej teploty, asi vyše hodiny...ešte sa opýtam, akú si použila čokoládu?

Ja som ich robila 2x a posledne sa mi nechcelo toľko čakať, pokiaľ cesto stuhne, lebo keď sa cesto spracuje, tak je ako blato a dala som ho do mrazničky a prstom som skúšala ako tuhne a keď už bolo akurát na tvarovanie guliek, tak som ho vybrala...dúfam, že sa ti vydarili
manna božská ! Podarili sa, a sú vynikajúce, a navyše prekrásne. A pripomínajú mi moju obľúbenú Jagudinovu Zimu, vlastne jeho trikot. Divné prirovnanie, ale je to fakt.
Tohto roku som experimentovala a zaradila iba novoty, pri tomto receptiku sa mi to velmi osvedcilo, komukolvek ponuknem vianocne pecivo mina sa toto ako prve, dnes kolegyna chodila iba na tieto kolaciky a pritom na sladke moc nie je :) su fakt vyborne
@ywet , robila som presne podľa rozpisu surovín a aj presne podľa popisu, chcem sa spýtať, po upečení , zdali sa mi viac suché (hovoríme tomu "prášilo sa mi z puse) , pritom s cestom sa mi pracovalo perfektne. Ja som ešte do stredu dala kúsky čokolády CALLEBAUT .
Ináč píšeš v komente:18. februára 2014 o 12:01 citujem : Ja som aj do tej hmoty dala menej cukru, stačí aj polovica, kedže sa ešte obaľujú v cukre. Bolo by dobre to uviesť aj v popise , buď surovinách . Lebo to mohlo spôsobiť, že som ich nepiekla 10 minút, ale skoro 30 minút.
Samozrejme výborné, chuťou veľmi čokoládové :-)











@alena45 , súhlasím sú výborné a kľudne si mohla recept pridať, lebo u mňa ktoré recepty sú osvedčené a chutia, rada mám uložené aj tu (pre istotu ak by mi padol môj blog) ďakujem za tvoj komentár, aj tie sú krásne čo si pridala link a to prirovnanie si fakt vystihla, milé :)

@beatacsontosova , ďakujem :)...týmto receptom som sa tiež inšpirovala od inej autorky a neľutujem, som jej tiež vďačná za recept.

@krtko1971 , pozerám, že si sa nedávno zaregistroval, tak vitaj a ďakujem aj za tvoj komentár, tak nech sa darí a chutí. Ďakujem za prianie a tiež prajem aj Tebe šťastné a veselé Vianoce :)

@jerica-Jarka , ďakujem za fotky, aj tebe sa vydarili krásne a ohľadom toho čo píšeš, že sa ti zdali suché si myslím, že to bolo tým, že sa piekli dlho ako spomínaš 30 minút? Ja som ich piekla 3x a keď som dala cukru toľko ako je napísané v surovinách, alebo predtým menej cukru, tak ako som spomínala v bode 7, tak ak sú správne upečené, vrch sušienok je chrumkavý a mal by popraskať a vo vnútri by mali byť vláčne. Preto si myslím, že gramáž cukru to nemohla ovplyvniť, skôr to dlhšie pečenie...alebo to mohla spôsobiť tá čokoláda v strede?

Yvetka , ďakujem za konštatovanie, sú prudko jediteľné, ale suché. Určite ich budem robiť ešte raz, teraz mám v pláne tie pomarančové. polovička chodí na ne ako vtáky na zrno :-)
No páni, ja som už piekla kadečo, ale toto.. je naj! prvá vec, o ktorej môžem doslovne povedať, že sa rozplýva na jazyku. Jednoduché, pekné na pohľad, skvelo chutia, čo viac si priať? A ešte mám malý tip, ak nemáte čokoládu s vysokým obsahom kakaa, stačí mliečna plus dve lyžice kakaa(nechcem robiť reklamu, ale z holandské z lidla je naj). Takže, 5 hviezdičiek :)
Kedze chodim na Varechu pomenej, zabudla som ti pochvalit tieto cokoladove bochnicky. Boli naozaj vyborne, povrch chrumkavy a vo vnutri vyborna cokoladova chut. Aj desing sa vydaril, velmi som sa tesila :-) Dakujem pekne za recept, mam ho pre istotu odpisany a odlozeny.
Včera som skúsila, sú naozaj paradne, chutia výborne, práve ich chrumkam k rannej káve, večer som ich dala do dózy a dnes sú stále mäkké. Ale cesto bolo strasne riedke, tak som musela pridať ešte trocha múky a piekla som ich 10 minút a splasli mi, potom som ich ešte raz dala do rúry a znova troška podrástli, podľa mňa by im pasovali aj 20 minút piecť a škoda, že si to o tej polovici cukru, nepridala do receptu. Ale sú naozaj famózne a ešte ich raz budem robiť do Vianoc, tak si to už prispôsobím.
@Kristinamia (17.12.2016 10:17)

Neviem prečo cesto bolo riedke, ale ako čítam, poradila si si a ja ďakujem za tvoj komentár a nabudúce sa určite vydaria podľa tvojich predstáv, lebo recept je dobrý ( ako som spomínala, tiež som sa inšpirovala) ;-)
Pamätám sa Ywett,že crinkles koláčiky keď si ich uviedla,sa mi veľmi páčili.Recept som si stiahla a bola som presvedčená,že ich určite vyskúšam.Prišlo na ne ale až po troch rokoch.Včera mi poslala priateľka v pošte tento recept a ja som si spomenula,aká som bola nadšená tvojimi koláčikmi.Len som recept nepraktizovala.
Z Vianoc mi ostala kvalitná čokoláda z pečenia a tak som sa ich rozhodla dnes upiecť.
Veľmi milo som bola prekvapená výsledkom.Koláčiky sú veľmi chutné a ku kávičke ako stvorené.
Prikladám aj foto,že sa naozaj vydarili.


Práve som ich dopiekla. Ďakujem za fantastický recept. Naši doma stále dobiedzali nech na Vianoce upečiem niečo nové. Tieto koláčiky vzhľadom ale aj chuťou im vyrazili dych. Keďže naši milujú všetko čo je čokoládové.
@Stanka3640 (17.12.2017 10:35)

Vrch sušienok je chrumkavý a mal by popraskať a vo vnútri by mali byť vláčne, vtedy sú správne upečené...ako som už spomínala v postupe. Prepáčte za neskorú odpoveď
@Barbora8765 (25.12.2017 15:22)

Ahoj,
Prepáč, že tak neskoro odpovedám... neviem kde sa mohla stať chyba...nezabudla si ich
obaliť najskôr v kryštálovom cukre a potom v práškovom?
@redakcia , prosim Vás, prečo mi neprišli upozornenia na nové komentáre? Predtým mi prišiel email a teraz nič a stále sa mi nechce všetky recepty otvárať, ďakujem
@morenajea (15.1.2019 13:50)

Prepáč, že až teraz reagujem a ďakujem za krásne foto, sú vydarené a aj mne nie vždy rovnako popukajú, ale máš pravdu, že chutia vždy.
Neviem prečo mi nechodia upozornenia na nové komentáre, predtým mi to chodilo... recept som preposielala kamoške vďaka tomu som si všimla tvoj komentár

Pridaj komentár k receptu: