Nepečený zákusok s jednoduchým krémom a jahodami
mesačník Varecha, dnes 13:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
Postup
-
1
Maslové sušienky rozmixujeme najemno. Nalámanú čokoládu spolu s maslom rozpustíme v miske nad horúcim vodným kúpeľom. Sušienky premiešame s čokoládovo–maslovou zmesou. Dno tortovej formy s priemerom 22 cm vystelieme potravinárskou fóliou alebo papierom na pečenie. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno aj boky formy a dobre ju popritláčame. Formu odložíme do chladničky a korpus necháme stuhnúť.
- 2
V stredne veľkej mise vymiešame krémový syr s práškovým cukrom a šťavou z limetky dohladka. Krém rovnomerne rozotrieme na stuhnutý korpus. Jahody očistíme a nakrájame na plátky. Krém ozdobíme plátkami jahôd – ukladáme ich od vonkajšieho okraja smerom k stredu.
- 3
Tortové želé zmiešame s kryštálovým cukrom a vodou podľa návodu na obale. Privedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť približne na 40 °C, potom ním opatrne potrieme jahody. Počkáme, kým želé stuhne.
- 4
Koláč necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc. Z formy ho vyberieme tesne pred krájaním a podávaním.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu