Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Nepečený zákusok s jednoduchým krémom a jahodami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 13:30
Nepečený zákusok s jednoduchým krémom a jahodami
Foto: Kulinární studio MAFRA
12
porcií
50 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

Sušienkový korpus:
300 g
100 g
150 g
Náplň:
400 g
60 g
1/2 ks
800 g
1 bal.
50 g



Postup

  1. 1

    Maslové sušienky rozmixujeme najemno. Nalámanú čokoládu spolu s maslom rozpustíme v miske nad horúcim vodným kúpeľom. Sušienky premiešame s čokoládovo–maslovou zmesou. Dno tortovej formy s priemerom 22 cm vystelieme potravinárskou fóliou alebo papierom na pečenie. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno aj boky formy a dobre ju popritláčame. Formu odložíme do chladničky a korpus necháme stuhnúť.

  2. 2

    V stredne veľkej mise vymiešame krémový syr s práškovým cukrom a šťavou z limetky dohladka. Krém rovnomerne rozotrieme na stuhnutý korpus. Jahody očistíme a nakrájame na plátky. Krém ozdobíme plátkami jahôd – ukladáme ich od vonkajšieho okraja smerom k stredu.

  3. 3

    Tortové želé zmiešame s kryštálovým cukrom a vodou podľa návodu na obale. Privedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť približne na 40 °C, potom ním opatrne potrieme jahody. Počkáme, kým želé stuhne.

  4. 4

    Koláč necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc. Z formy ho vyberieme tesne pred krájaním a podávaním.

Diskusia k receptu