Rebarborový koláč

masha - fotkamasha, 14. júna 2014

V jarnom období keď ešte okrem jahôd nemáme v záhrade žiadne ovocie, príde veľmi vhod rebarbora. Táto sa dá použiť nielen na chutný kompót, Zobraziť celý popisV jarnom období keď ešte okrem jahôd nemáme v záhrade žiadne ovocie, príde veľmi vhod rebarbora. Táto sa dá použiť nielen na chutný kompót, ale aj na koláč

15-20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

50 dkg
3 dkg
1 dkg
25 dkg
17 dkg (margarín)
1 ks
5 dkg
1 balíček
3 dkg
2 dkg
1 balíček
3 dkg
1 balíček




Postup

  1. 1

    Rebarboru umyjeme, olúpeme a v miske zalejeme vriacou vodou. Necháme pod pokrievkou asi 2 minúty sa spariť. Ocedíme. Omrvinky upražíme do ružova na masle.

  2. 2

    Na dosku dáme hladkú múku, maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, vajce a vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Jeden diel cesta rozvaľkáme na obdĺžnik asi 1/2 cm hrubý a preložíme ho na plech, posypeme upraženými omrvinkami, na to sparenou a pokrájanou rebarborou, posekanými orechami, kryštálovým cukrom smiešaným so škoricovým cukrom, hrozienkami namočenými v rume. Na vrch dáme rozvaľkanú druhú polovicu cesta. Popicháme vidličkou a dáme pomaly piecť do ružova.

  3. 3

    Horúci koláč posypeme vanilkovým cukrom a ešte teplý ho pokrájame .

Diskusia k receptu

masha
recept je starší ako ja. Zverejnený bol v knižke "Múčniky "
od Ľudmily Dullovej. Kuchárka knižka bola vydaná v marci 1946
v Turčianskom Svätom Martine
violeta
Tento koláč je určite velmi chutný, tento rok mi slabo rastie rebarbora, škoda...
frona
Takýto koláčik by som si veru dala. Rebarbora je veľmi osviežujúca. Mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia