V jarnom období keď ešte okrem jahôd nemáme v záhrade žiadne ovocie, príde veľmi vhod rebarbora. Táto sa dá použiť nielen na chutný kompót, Zobraziť celý popisV jarnom období keď ešte okrem jahôd nemáme v záhrade žiadne ovocie, príde veľmi vhod rebarbora. Táto sa dá použiť nielen na chutný kompót, ale aj na koláč
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
50 dkg |
|
3 dkg |
|
1 dkg |
|
25 dkg |
|
17 dkg (margarín) |
|
1 ks |
|
5 dkg |
|
1 balíček |
|
3 dkg |
|
2 dkg |
|
1 balíček |
|
3 dkg |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Rebarboru umyjeme, olúpeme a v miske zalejeme vriacou vodou. Necháme pod pokrievkou asi 2 minúty sa spariť. Ocedíme. Omrvinky upražíme do ružova na masle.
- 2
Na dosku dáme hladkú múku, maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, vajce a vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Jeden diel cesta rozvaľkáme na obdĺžnik asi 1/2 cm hrubý a preložíme ho na plech, posypeme upraženými omrvinkami, na to sparenou a pokrájanou rebarborou, posekanými orechami, kryštálovým cukrom smiešaným so škoricovým cukrom, hrozienkami namočenými v rume. Na vrch dáme rozvaľkanú druhú polovicu cesta. Popicháme vidličkou a dáme pomaly piecť do ružova.
- 3
Horúci koláč posypeme vanilkovým cukrom a ešte teplý ho pokrájame .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
od Ľudmily Dullovej. Kuchárka knižka bola vydaná v marci 1946
v Turčianskom Svätom Martine