Jahodové guľky
Jahodové guľky

Jahodové guľky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 29. apríla 2024. Komerčný recept.
Jahodové guľky bez lepku
Foto: novalim

Jahody už dnes dostať v obchodoch celoročne, a preto nie je problém si ich zadovážiť. Zemiakové cesto na guľky sa nám ale nie vždy Zobraziť celý popisJahody už dnes dostať v obchodoch celoročne, a preto nie je problém si ich zadovážiť. Zemiakové cesto na guľky sa nám ale nie vždy chce pripravovať. Súhlasíte? Ak áno, máme pre vás skvelý tip, ako si túto prácu skrátiť a ušetriť čas. Na prípravu cesta totiž môžete použiť našu bezgluténovú zmes na Halušky, ktorá obsahuje zemiakovú a pohánkovú múku, zemiakové vločky a dokonca aj rôzne druhy rastlinnej vlákniny. Posýpku sme pripravili z našej bezgluténovej strúhanky, cukru a masla. Dobrú chuť.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
450 ml
1/2 ČL
trochu (strúhaná)
 stredne veľké
Na posýpku:
200 g
70 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zmes na halušky spracujeme podľa návodu na obale na hutnejšie a trochu lepkavé cesto.

  2. 2

    Pomúčenými rukami z neho odtŕhame kúsky veľké asi ako marhuľa, roztlačíme ich na placku a do stredu dáme jahodu. Zabalíme ju do cesta a takto pripravené gule potom kladieme do vriacej osolenej vody. Vodu stíšime, aby nebublala a gule v nej pomaly varíme asi 10 minút po tom, ako vyplávajú na povrch.

  3. 3

    Uvarené gule vyberieme dierkovanou naberačkou a servírujeme ich posypané na masle opraženou bezlepkovou strúhankou, práškovým alebo kryštálovým cukrom a poliate roztopeným maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia