Jahodové guľky bez lepku
Foto: novalim
Jahody už dnes dostať v obchodoch celoročne, a preto nie je problém si ich zadovážiť. Zemiakové cesto na guľky sa nám ale nie
vždy Zobraziť celý popisJahody už dnes dostať v obchodoch celoročne, a preto nie je problém si ich zadovážiť. Zemiakové cesto na guľky sa nám ale nie
vždy chce pripravovať. Súhlasíte? Ak áno, máme pre vás skvelý tip, ako si túto prácu skrátiť a ušetriť čas. Na prípravu cesta totiž
môžete použiť našu bezgluténovú zmes na Halušky, ktorá obsahuje zemiakovú a pohánkovú múku, zemiakové vločky a
dokonca aj rôzne druhy rastlinnej vlákniny. Posýpku sme pripravili z našej bezgluténovej strúhanky, cukru a masla. Dobrú chuť.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmes na halušky spracujeme podľa návodu na obale na hutnejšie a trochu lepkavé cesto.
- 2
Pomúčenými rukami z neho odtŕhame kúsky veľké asi ako marhuľa, roztlačíme ich na placku a do stredu dáme jahodu. Zabalíme ju do cesta a takto pripravené gule potom kladieme do vriacej osolenej vody. Vodu stíšime, aby nebublala a gule v nej pomaly varíme asi 10 minút po tom, ako vyplávajú na povrch.
- 3
Uvarené gule vyberieme dierkovanou naberačkou a servírujeme ich posypané na masle opraženou bezlepkovou strúhankou, práškovým alebo kryštálovým cukrom a poliate roztopeným maslom.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu