Dusený šťaveľ
Dusený šťaveľ

Dusený šťaveľ s cesnakovým jogurtom (Efelik) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 9. apríla 2024

Zdravé a rýchle jedlo, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý! Toto jedlo sa hodí ako príloha, ale kľudne aj samotné, ako letné osviežujúce jedlo s Zobraziť celý popisZdravé a rýchle jedlo, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý! Toto jedlo sa hodí ako príloha, ale kľudne aj samotné, ako letné osviežujúce jedlo s kúskom chleba. Množstvo surovín si môže každý prispôsobiť podľa počtu stravníkov, tu nie je čo pokaziť :-)
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava
Dusený šťaveľ s cesnakovým jogurtom (Efelik) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

 (lúčny, poľný)




Postup

  1. 1

    Štaveľ, alebo pre niektorých aj šóška, je veľmi chutná rastlina/ listová zelenina. Rastie aj doma v záhradách, ale aj voľne v prírode. Tá domáca má menšie listy a je trochu kyslejšia, kým listy voľne rastúcej rastliny sú oveľa väčšie a málo kyselkavé. V mojom videu sa s vami podelím nielen o chutné jedlo, ale aj zber správnej rastliny vo voľnej prírode :-)

    Dusený šťaveľ s cesnakovým jogurtom (Efelik) (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja si usmažíte nakrájanú cibuľu a keď už trošku chytila farbu, pridáme šťaveľ (u nás efelik) koľko sa nám do panvice zmestí, osolíme, premiešame a necháme troška škvrčať za občasného miešania - to len aby sa nám trocha scvrkol :-) a postupne pridáme všetok efelik, čo máme pripravený.

  3. 3

    Nakoniec ho ešte trocha osolíme a podlejeme 0,5 dl vody a prikryjeme. Dusíme pár minút, naozaj nie dlho. Hotový odstavíme bokom.

  4. 4

    Jogurt, postrúhaný cesnak a soľ podla chuti zmiešame. Na tanieri hotový šťaveľ - efelik polejeme cesnakovým jogurtom a môžeme podávať.

  5. 5

    Táto príloha je naša každoročka, najmä teraz, keď je sezóna a listy sú krásne čerstvé a mladé. Chutí výborne ako príloha ale aj ako letné osviežujúce jedlo s kúskom chleba :-) Prajem dobrú chuť !

    Dusený šťaveľ s cesnakovým jogurtom (Efelik) (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

farbuska
Pri najbližžšej prechádzke v prírode sa budem snažiť nazbierať šťaveľ. Máš tu viacero receptov naň, tak ich rada vyskúšam.
mariamka
takto veru vidím šošku prvý raz, hodné vyskúšať, možno na tom ešte zatiahnuť vajíčko hm :-) šikula




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia