Kapor s pomarančom
Porcie kapra umyjeme v octovej vode, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme korením a rascou...
Plnené šampiňóny
Šampiňóny očistíme, klobúčiky oddelíme a urobíme do nich priehlbinku. Namočíme ich na 10 minút do...
Medovníky s kváskom
Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...
Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
Pridávam recept na ďalší orechový koláč, ktorý nám chutí veľmi. Podarí sa upiecť každému.
Pomarančovo-bazalkový koláč
Tento recept mam z australskej sutaze My Kitchen Rules. Zvlastna kombinacia bazalky a pomarancovej kory a...
Kura na koreňoch
Trochu som zasa experimentovala s jedným často používaným receptom a aj zmenou len dvoch ingrediencií mi vyšlo...
Biele mäso na zelenine
Tento recep je rýchly, a je výborný. Je aj diétný. Robievam ho často.
Makaróny na ázijský spôsob
Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...
Ceviche de pescado (Marinovaná ryba s tortilla čipsami)
Rybu nevaríme, ale vložíme ju do ovocnej šťavy a dáme do chladničky asi na jednu hodinu....
Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...
Bravčová krkovička na kalerábe
Krkovičku nakrájame na pláty, naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na oleji. Potom ich...
Miešané udené mäso
Udeninu variť 20 minút, potom ju pokrájame na rezančeky. Z oleja a cukru urobíme karamel do toho...
Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...
Pražský salát II podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN...
Michelské vítacie koláče
Tento recept mám doma odložený už roky - je zo starého českého časopisu Rytmus života. Až teraz...
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Rýchlojablčník
Keď majú prísť nejakí hostia a mne sa nechce vymýšľať a skúšať novinky, či tráviť dlhý...
Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu
Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ chrenu....
Obrátené jahodové koláčiky z lístkového cesta
Sezóna jahôd sa pomaly rozbieha a na trhoviskách už sú šťavnaté jahôdky pripravené na to, aby...
Špagetové hniezda
Z paprík odrežeme zelený vršok, vyberieme z nich zrniečka, umyjeme, poukladáme na pekáč vymastený olivovým...
Baklažán na orientálny spôsob
Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, ktoré osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme...
Čerstvé dubáčiky na cibuľke s ryžou
Dnešný úlovok prekrásnych dubáčikov som sa rozhodla upražiť na cibuľke. už po 2 krát som ich...
Hubovo–hovädzia polievka
Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...
Oškvarkové pagáčiky pre zaťov
Slané pečivo je moje obľúbené pečivo, pravidelne pagáčiky pečiem na pohostenie, obmieňam oškvarky- z tvrdým...
Tofu s medovo-zázvorovou omáčkou
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme jablčný ocot, ...