Foto: ejiku
Veľmi chutné. (nájdete aj tu: www.nosalty.hu,,www.toprecepty.sk /som registrovaná/).
porcií
príprava
na 180°C °C
Suroviny
375 ml |
|
10 ks |
|
2 pl |
|
1 čl |
|
1/8 čl |
|
250 g nakrájaného |
|
125 ml, nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko) |
|
62,5 ml, sušených , (asi 45g) |
|
1 kl |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
1.)Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bileky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vysľaháme - zostane to riedke. 2.)Z toastového chleba odložíme 4 plátky, ostané pokrájame na kocky a zmiešame s jablkom a hrozienkami. Pomiešanú jablkovú zmes nasypeme na dno formy. Na to poukladáme odložené plátky chleba. Ak treba, tak ich orežeme, aby pasovali do formy. 3.)Bielkovú penu znova prešľaháme a nalejeme do formy na poukladaný cheba. Popritláčame, aby bielková zmes dobre vsiakla. Vrch prikryjeme namočeným papierom na pečenie a celú formu zabalíme do fólie a dáme do chladničky na asi 10 hodín, alebo aspoň celú noc. 4.)Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vybalíme z fólie, papier necháme. Pečieme asi 40minút, formu vyberieme z rúry, stiahneme papier a pečieme ďalej ešte asi 20-25min dochrumkava. Vyberieme z rúry, necháme postáť asi 10min a posypeme práškovým cukrom.
- 2
Tip: Je to výborné so šodóm alebo vanilkovým pudingom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu