Karfiolovo-brokolicová pochúťka fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 30. novembra 2011

Podobny recept som videla na internete, trochu som si ho zmenila.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
350 g
1 KL
300 g
1/2 salky




Postup

  1. 1

    Cibule som nakrajala na vacsie mesiacky a poprazila som ich na oleji.

    Karfiolovo-brokolicová pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K cibuli som pridala na mensie ruzicky rozobraty karfiol, ktory som posolila, pokorenila a este som pridala curry korenie. Karfiol som najprv trochu poprazila, potom som ho podliala trochou vody, prikryla a chvilu dusila. Doba dusenia zavisi od toho aky tvrdy chcete mat karfiol. Ja ho mam rada, ked je vo vnutri este trochu chrumkavy.

    Karfiolovo-brokolicová pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked bol karfiol uz skoro poduseny pridala som na mensie kusky pokrajanu brokolicu, premiesala a este som to vsetko chvilu dusila. Asi uz len 2-3 minuty.

    Karfiolovo-brokolicová pochúťka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec som pridala mrazeny hrasok.

    Karfiolovo-brokolicová pochúťka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrasok staci uz len premiesat, lebo ten je predvareny. Staci uz len pridat ryzove rezance a posekanu bazalku. Hotove jedlo je velmi chutne, ked sa posype v rure oprazenymi pininovymi orieskami.

    Karfiolovo-brokolicová pochúťka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

monzet
Veľmi pekné,ja by som brala aj bez rezancovi:-))
babav
Take jedlo je pre mna naozajstna pochutka....a zdrava!
palokuchki
Dakujem! Snazim sa teraz cez advent varit take lahsie jedla. Ved cez vianocne sviatky bude tych tazkych jedal neurekom.
cathyc
Toto je recept presne podľa mojej chuti. Ďakujem za inšpiráciu s tými cestovinami.
modrykamen
Fíha, to je recept ako lusk, teraz v pôstne dni, ale aj na leto. A so špagetami, alebo domácimi rezancami by to nešlo?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia