Bezlepkové slané tyčinky so smotanou
Foto: novalim
Ak ste viac fanúšikom slaného ako sladkého pečenia, potešíme vás naším dnešným receptom. Bezlepkové slané tyčinky so
smotanou sme pripravili z našej univerzálnej Zobraziť celý popisAk ste viac fanúšikom slaného ako sladkého pečenia, potešíme vás naším dnešným receptom. Bezlepkové slané tyčinky so
smotanou sme pripravili z našej univerzálnej bezlepkovej múky Promix UNI. Do cesta sme pridali kyslú smotanu, ktorá mu
dodala vláčnosť a mäkkosť. Posypané nastrúhaným syrom alebo rascou chutili naozaj fantasticky. K vínku, kávičke alebo len tak
na cestu do ruky určite budú chutiť aj vám.
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
2 zarovnané ČL |
|
3 PL |
|
125 g |
|
Na dokončenie: | |
1 ks (na potretie) |
|
(nastrúhaný) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame preosiatu múku so soľou, kyslou smotanou a maslom (maslo by nemalo byť príliš teplé - zohreje sa pri ručnom miesení). Priamo v mise alebo na pomúčenej pracovnej doske vypracujeme ručne hladké cesto, sformujeme ho do gule a zabalíme do potravinovej fólie. Uložíme do chladničky a necháme chladiť aspoň hodinu (ideálne však cez noc).
- 2
Vychladené a odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 5 mm a radielkom vykrajujeme tyčinky dlhé približne 6 a široké asi 3 cm. Ukladáme ich na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom, polovicu posypeme postrúhaným syrom a druhú polovicu rascou.
- 3
Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme približne 15-20 minút dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť. Tyčinky skladujeme v mikroténovom vrecku na suchom mieste.
Tiež tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu