Pečené zemiaky so slaninkou

lubica1 - fotkalubica1, 13. septembra 2010
30 minút
príprava
30 minút
na 25 °C

Suroviny

1 kg
30 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dobre umyté zemiaky uvaríme v šupke. Do vody môžeme pridať trošku soli.

  2. 2

    Po uvarení necháme vychladnúť. Chladné zemiaky mierne pritlačíme o pracovnú dosku, tak aby sa porušila šupka. Uložíme na plech a na každý zemiak dáme plátok slaniny. Nesolíme, lebo slanina je sama o sebe slaná.

  3. 3

    Pečieme v rúre pod grilom, dovtedy pokial sa slaninka nepripečie. Podávame so zeleninovym šalátom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Večera, Grilované, Varené

Diskusia k receptu

altyn
Už sa na nich pracuje... :-)))))) Super recept, takmer bezprácny a už na pohľad mňam!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha