Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...
Zemiaky v syrovej omáčke
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme, dobre...
Nyponsoppa
V preklade sipkova polievka, ale klasicka polievka to nie je, mozno nieco ako dezertna polievka? :) ...
Domáci kváskový mazanec
Mám prečítaných a uložených veľa receptov na mazanec, ale som sa rozhodla vyskúšať prvýkrát tento recept, lebo som mala doma sušený ražný kvások....
Kuracie roládky oprážané v šľahačke
Přítel mi donesl kupu starých časopisů z Petřvaldu. Pravděpodobně byly jeho nebožky manželky. Mezi časopisy...
Creme Catalana Guadeloupe
Tradičný dezert popisovaný už v stredovekých knihách. Smotana, žĺtka, cukor a karamel, dochutený...
Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny....
Cibuľová polievka so syrovým toastom
cibulačka so syrovým toastom je vinikajúca a moja mama ju robí velmi často tak som sa rozhodla...
Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...
Lyžicový koláč na plech
Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame. Do cesta môžeme pridať kakao.
Talianske rizoto s Goody Foody gyros/kebab
Vegánske Goody Foody gyros sme použili do talianskeho rizota.
Silvestrovské hubáky
Očistené huby nakrájame na plátky a na masle podusíme. Z mlieka, žĺtkov, múky a...
Jednoduchá vaječná omeleta
K perfektným a obľúbeným raňajkám jednoznačne patria vajíčka na rôzne spôsoby. Naša jednoduchá základná omeleta je...
Šampiňónové paštétky v cestíčku
Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po...
Sarmová polievka
Tento recept pochádza od Slovákov žijúcich v Juhoslávii. a tu je postup. :)
Cuketový koláč
Jednoduchý recept, rýchlo hotový. Vhodný ako ľahká večera či k vínu...
Veľkonočný kysnutý veniec
Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor...
Jarné pohladenie
Boli sme na trhu a usmievali sa na nás červené redkvičky, malé uhorky, malé cukiny, jarná cibuľka...
Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...
Pstruh à la Otto Weiter
V tomto videu nám obľúbený spevák Otto Weiter so svojou šarmantnou partnerkou Petrou Maxin pripravia zdravého a...
Mangová čili omáčka
Skvele sa hodí k mexickým a indickým jedlám, ale neurazí svojou prítomnosťou ani napríklad v burgri....
Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....
Banánové pokušenie
PISKOTOVE CESTO POTRHAME DO MISIEK. NUTELU SI DAME TROSKU ROZTOPIT DO MIKROVLNKY POLEJEME NA POTRAHANE CESTO...
Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou
Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...
Bramborové knedlíky
Recept na bramborové knedlíky jsem získala před mnoha lety od své kamarádky. A musím říci, ...
Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.
Picadillo
Tento recept som si priviezol z Mexika... je pomerne rýchly a chutný, dufam že...