Foto: pusta
Mám doma vlastnú mletú kapiu naloženú v oleji. Rozmýšľala som, ako ju použiť inak ako nátierku na maslový chlieb, kde je výborná. Skúsila som Zobraziť celý popisMám doma vlastnú mletú kapiu naloženú v oleji. Rozmýšľala som, ako ju použiť inak ako nátierku na maslový chlieb, kde je výborná. Skúsila som ju použiť ako marinádu na kuracie stehná a vzniklo vynikajúce jedlo. Pred pečením som marinované stehná podliala ešte domácim kuracím vývarom a vínom, čím vznikla výborná šťavička,ktorou som ochutila prílohu - dusenú ryžu.
porcie
príprava
na 170/200 °C
Suroviny
3 ks |
|
1 ks |
|
1-2 strúčiky podľa veľkosti |
|
podľa chuti |
|
1 PL /papriková pasta madarská |
|
150 ml domáci |
|
150 ml kvalitné |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny na paprikovú marinádu - mletú kapiu naloženú v oleji, cesnak a štipľavú sušenú papriku.
-
2
Do misky som prelisovala cesnak.
-
3
Pridala som mletú kapiu, posekanú sušenú červenú papriku, soľ a celé som dobre premiešala.
-
4
Do zapekacej misy som dala kuracie stehná.
-
5
Nožom som spravila zárezy do kože a aj do mäska do hlbky cca 2 mm.
-
6
Stehná som osolila z oboch strán.
-
7
Kuracie stehná som hojne potrela marinádou z kapie a vmasírovala som ju aj do mäska, potom som celé nechala 4 hodiny marinovať.
-
8
Marinované stehná som podliala olejom, domácim kuracím vývarom a vínom. Piekla som v trúbe prikryté alobalom 1 hodinu na 170-tich stupňoch. Odstránila som alobal a ešte na 10 minút som zapla funkciu gril, aby kožička na stehnách bola pekne chrumkavá.
-
9
Medzitým som posekala na drobno petržlenovú vňať.
-
10
Na tanieri som spravila dookola hniezdo z ryže, ktoré som pokvapkala vypečenou šťavičkou a posypala posekanou petržlenovou vňaťou. Do stredu ryžového hniezda som tiež dala trocha vypečenej šťavy a položila som na ňu upečné marinované kuracie stehno.
Diskusia k receptu