Bezlepkové madlenky z bielkov
Foto: novalim
Aj vám niekedy po pečení ostanú v chladničke bielky a vy neviete, čo s nimi? V takomto prípade sa vám zíde náš recept na Zobraziť celý popisAj vám niekedy po pečení ostanú v chladničke bielky a vy neviete, čo s nimi? V takomto prípade sa vám zíde náš recept na
bezlepkové madlenky z bielkov. Lahodné minipečivká, ktoré padnú dobre ku káve ale aj na raňajky, či prilepšenie na desiatu.
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
130 g (kravské alebo rastlinné) |
|
90 g (čo sú bielky asi z 3 vajec) |
|
70 g (alebo rastlinný tuk na pečenie) |
|
Na posypanie: | |
|
|
(alebo strúhaný kokos) |
|
Postup
-
1
Príprava receptu na bezlepkové madlenky je pomerne jednoduchá a nepotrebujeme k nej žiadne špeciálne náradie. Začneme s bielkami. Bielky s mliekom dáme do misy a metličkou ich premiešame (netreba šľahať). Stačí iba toľko, aby sa obe prísady prepojili.
- 2
Sypké prísady – ryžovú múku Novalim, kokosovú múku, kypriaci prášok bez lepku a soľ – preosejeme, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a spolu všetko premiešame. Na tieto suché prísady dáme zmäknuté maslo a rukami hmotu rozdrobíme tak, aby sa maslo zapracovalo do múky a vzniklo nám niečo ako mrvenička. Na celé toto nalejeme mliekovo-bielkovú tekutinu a metličkou miešame, kým sa prísady neprepoja a nevznikne hustá ale stále tekutá zmes.
- 3
Cesto na bezlepkové madlenky nalejeme do maslom alebo tukom vytretých a ryžovou múkou vysypaných formičiek na madlenky (silikónových alebo kokových). Madlenky pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 12 minút, kým sa nesfarbia do bledožlta a ich okraje sa nezačnú sfarbovať dozlatista.
- 4
Po dopečení ich opatrne vyklopíme a necháme na mriežke vychladnúť. Podávame ich posypané práškovým cukrom a kokosovou múkou alebo strúhaným kokosom.
Tiež madlenky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu