kto ma rad makove kolace bude mat rad aj tento, je vynikajuci
40
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
25 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
| 15 dkg |
|
| 10 dkg |
|
| 1 ks |
|
| 5 dkg |
|
| 1 lyzica |
|
| makova zmes: | |
| 15 dkg |
|
| 25 dkg |
|
| 9 ks |
|
| 1 ks |
|
| 9 ks |
|
| 30 dkg |
|
| Poleva : | |
| 7 dkg |
|
| 2 lyzice |
|
| 10 dkg |
|
| 3 lyzice |
|
Postup
-
1
- z muky, palmarinu, zltka, pr.cukru a mlieka vypracujeme cesto, ktore dame na plech - potrieme marhulovym dzemom, na to dame osusene marhule( kompot), a na to makovu zmes a dame piect
- 2
Zmes: palmarin vymiesame s praskovym cukrom, pridame zltka, vymiesame, pridame 1 vanilku, vymiesame a nakoniec pridame sneh z bielkov a mak vsetko premiesame vylejeme na marhule a upecieme
- 3
upecene cesto potrieme polevou polevu rozpustit nad parou
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu