Makový koláč

janyky - bez fotkyjanyky, 4. januára 2011

kto ma rad makove kolace bude mat rad aj tento, je vynikajuci

40
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

15 dkg
10 dkg
1 ks
5 dkg
1 lyzica
makova zmes:
15 dkg
25 dkg
9 ks
1 ks
9 ks
30 dkg
Poleva :
7 dkg
2 lyzice
10 dkg
3 lyzice




Postup

  1. 1

    - z muky, palmarinu, zltka, pr.cukru a mlieka vypracujeme cesto, ktore dame na plech - potrieme marhulovym dzemom, na to dame osusene marhule( kompot), a na to makovu zmes a dame piect

  2. 2

    Zmes: palmarin vymiesame s praskovym cukrom, pridame zltka, vymiesame, pridame 1 vanilku, vymiesame a nakoniec pridame sneh z bielkov a mak vsetko premiesame vylejeme na marhule a upecieme

  3. 3

    upecene cesto potrieme polevou polevu rozpustit nad parou

Diskusia k receptu

vodnarka
Do surovín je potrebné pridať marhuľový kompót(scedené marhule). Škoda, že sa nedá využiť aj kompótová šťava. (napr. želé)
ejta
veľmi zaujímavé, ale tiež ma zarazilo to množstvo vajec. Veď z deviatich vajec našľahám snehu, že sa budeme môcť sánkovať :-)
jeka
zaujímavý,vyskúšam,čo najskôr,dakujem
evanaaa
Ejta, ale som sa musela zasmiať na tvojom komentári. Ináč, aj mne sa zdá na to množstvo tuku veľa vajec, ale možno stačí aj menej.
janyky
mak, je mlety, a ohladom tych vajec, je ich tolko -9-




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia