Horúce gaštanové mliečko

pumaamravec - fotkapumaamravec, 21. septembra 2011

Na jeseň je toto gaštanové mliečko s nádychom vanilky ako stvorené.

1
porcia
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
40 g
2 ČL




Postup

  1. 1

    V malom hrnčeku si metličkou zmiešame gaštanové pyré s mliekom a vanilkovým cukrom. Počas stáleho miešania privedieme takmer k bodu varu. Podávame teplé, môžme ozdobiť šlahačkou a vrch posypať na jemno postrúhaným gaštanovým pyré. Suroviny sú na jeden pohár, ale doma väčšinou varíme s 1 l mlieka kam ide práve jedno balenie gaštanového pyré a je preč ani nevieme ako. :)

  2. 2

    Tip: Najlepší vanilkový cukor je domáci :) http://varecha.pravda.sk/recepty/cukor-s-fantaziou-/19637-recept.html

Diskusia k receptu

domci4
A znova, len pozriem na foto, hmmm, kto to môže býýýť :) no jasnééé, moja kamarátka :) super...gaštany moc neobľubujem, ale vyzerá to lákavo
sylvinka
Jeseň a gaštany patria k sebe. Veľmi ľúbim gaštany a všetko z nich,toto určite urobím.Ako stvorené na sychravé jesenné dni.
zdezda
:-)bezva nápad, doteraz som robila iba jahodové,... a banánové, no jasne, že aj čokoládové, dík za inšpiráciu :-)
glosterka
Jeeeej :-). Ďakujem Ti za skvelý tip na mňamkavé mliečko. Spravím si ho z rastlinného mlieka, lebo pre ABKM klasické nemôžem. Už sa tešííím ako ho uchutnám(e) doma. Mám tu jedného maškrtníčka, ktorý je môj hlavný destátor mojich špecialít :-). Tak v pondelok určite vyskúšame a dáme Ti vedieť či niečo ostalo...:-)))
glosterka
Milá @Pumaamravec , robila som si včera večer Tvoju mňamku. Dobre mi padla po náročnom pekárskom večere! Mňaaaam! Výbornééé! Palec hore! Ostala mi 1/2 gaštanového pyré, dnes bude zase mňamka na verečnú siestu pri hudbe :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia