Pudingové oválky

medovnicek - fotkamedovnicek, 30. septembra 2011

Suroviny

300 g
200 g
42 g
70 g
1 ks stredne veľké
50 g
250 ml vlažné, (dávať podľa potreby)
štipka
Plnka:
1 ks
300 ml studené
Okrem toho:
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, rozmrvené droždie a trocha z celkového množstva mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť. Cca po 45 minútach, cesto rozdelíme na rovnaké kúsky (moje mali cca 60 g), vypracujeme z nich guľky, ktoré necháme znovu cca 20 minút kysnúť. Keď vykysnú, tak každú guľku malým valčekom vyvaľkáme do tvaru oválku (cca 10 x 14 cm). Z jednej užšej strany oválok radielkom narežeme na rovnaké prúžky. Puding bez varenia pripravíme presne podľa návodu. Cca 1 kopcovitú kávovú lyžičku dáme nad narezané prúžky. Tie prehneme rovnomerne cez náplň. Keďže sa s takto naplnenými oválkami horšie manipuluje pri prenášaní na plech, tak som to robila tak, že na plech som dala papier na pečenie, na doske som vyvaľkala oválok, narezala ho a preniesla na plech. Tam som dávala náplň a zahýnala prúžky cesta cez náplň. Takto pripravené oválky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Piekla som na 180 C.

Diskusia k receptu

megginr
krasne a isto aj velmi chutne :) keby sa tam dal klasicky, vareny puding - slo by to? KK
medovnicek
megginr s klasickým pudingom by to bolo zrejme ťažšie, neviem či by nevytekal. Tento, ktorý sa pripravuje bez varenia má dobrú tuhú konzistenciu, ale keby si uvarila puding v menšom množstve mlieka ako je písané v návode, tak by to možno šlo
marianna76
asi by bol aj zlatý klas dobrý, len uvarený s menším množstvom mlieka... tiež som nad takýmito rozmýšľala - deťom do školy. krásne sú
martamm
Skoda, ze si nepridala fotonavod, nechapem, ako si tam davala tu plnku. Pises, ze ju treba dat "nad" narezane pruzky....
douglas
Ľúbia sa mi takéto tvary koláčikov, ale prikláňam sa k @martamm , pretože samotný popis zamotania cesta je pre mňa dosť zamotaný. :) Myslím si, že narezané pásiky sú pomerne dosť dlhé a tak ich @Medovnicek musíš omotať okolo náplne a nenarezanej časti cesta viackrát, ale neviem...
katkaszaboova
@martamm a @douglas - na hlavnej fotke v ľavom rohu je vidieť ako sa to robí :-) bez tejto fotky veru je ťažké si predstaviť iba podľa popisu!
no koláčiky sa mi ľúbia veľmi :-)
tinca
ja keď robím takéto prúžkové tak ich nedorežem až do kraja a potom sa lepšie manipuluje aj puding nevyteká. Môže sa použiť aj stužovač a menej mlieka ako sa tu píše. Máš ich pekné:)
hubata
Sú prekrásne! Ako by ich jedna mater mala, všetky rovnaké, pekne do zlatista upečené. Ešte som nerobila kysnuté cesto s pudingom tak si to chcem vyskúšať. Ukladám, vďaka.
medovnicek
Dievčence veľmi pekne ďakujem za pekné komentáriky. S fotopostupmi sa polepším, ale mám problém, lebo fotoaparát máme len jeden (aj ten je teraz pokazený) a mám partnera náruživého veteránistu, ktorý je stále v dielni a obyčajne, keď ja pečiem, tak on niečo majstruje a fotí všetko čo robí. Vľavo hore je vidieť ako som mala oválky narezané a kde bola plnka. Potom som len tie prúžky prehla cez náplň a trocha ich podsunula pod koláčiky.
diabambulka
veľmi pekné a inšpirujúce, nenapadlo by ma dať puding bez varenia, bála by som sa že vytečie a vidíš opak je pravdou :-) vyskúšam
amariaa
obyčajný puding nevytečie,keď si ho urobíte deň vopred hustejší a potom môžte robiť hoci aj koláče.Z vlastnej skúsenosti
cica2
sú prekrásne, viem si predstaviť aj tú úžasnú chuť:)
helca103
máš ich veľmi pekné a vôbec to nie je zložité, podľa hlavnej fotky hore v rohu je to dostatočne jasné :-) Ak sa urobí aj obyčajný puding trochu hustejší tak sa to dá už som robila podobné koláčiky treba dať len polovicu mlieka.......presne ako píše aj @amariaa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia