Foto: medovnicek
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
42 g |
|
70 g |
|
1 ks stredne veľké |
|
50 g |
|
250 ml vlažné, (dávať podľa potreby) |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
300 ml studené |
|
Okrem toho: | |
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, rozmrvené droždie a trocha z celkového množstva mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť. Cca po 45 minútach, cesto rozdelíme na rovnaké kúsky (moje mali cca 60 g), vypracujeme z nich guľky, ktoré necháme znovu cca 20 minút kysnúť. Keď vykysnú, tak každú guľku malým valčekom vyvaľkáme do tvaru oválku (cca 10 x 14 cm). Z jednej užšej strany oválok radielkom narežeme na rovnaké prúžky. Puding bez varenia pripravíme presne podľa návodu. Cca 1 kopcovitú kávovú lyžičku dáme nad narezané prúžky. Tie prehneme rovnomerne cez náplň. Keďže sa s takto naplnenými oválkami horšie manipuluje pri prenášaní na plech, tak som to robila tak, že na plech som dala papier na pečenie, na doske som vyvaľkala oválok, narezala ho a preniesla na plech. Tam som dávala náplň a zahýnala prúžky cesta cez náplň. Takto pripravené oválky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Piekla som na 180 C.
no koláčiky sa mi ľúbia veľmi :-)