Talianske fánky – chiacchiere
Preosejeme múku spolu s práškom do pečiva a dáme do mixéra. Pridáme cukor, soľ, rozšľahané vajcia...
Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom
Tento recept nemá nejakú hlbokú históriu, napadol ma počas varenia a výsledok veľmi milo prekvapil.
Čokoládové mascarpone s kávovým likérom a malinami
Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a kakaom a dáme vychladiť.
Rýchly koláč s Amarettini
Vajcia vyslaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne prislahávame maslo, múku s práskom...
Pizzovníky
Tento recept je nalepší aký som doteraz vyskúšala. Je rýchly a zachutí každému :) Pizzovníky môžete vytvarovať...
Lasagne bolognese
jedne z najlepších lasagne ktoré som jedla nemaju sice na tie z morských plodov ktoré tak milujem...
Špagety s parmezánovou omáčkou
Dať variť cestoviny podľa návodu. Na panvicu dať olivový olej, pridať maslo, citrónovú šťavu...
Cesto na pizzu s kváskom
Už roky sa snažím nájsť cesto na pizzu, ktoré by bolo po upečení tak správne žuvacie...
Karfiol na taliansky spôsob
Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 -...
Špagety na taliansky spôsob
Tento recept som si priniesla z Talianska. Je to výborne a rýchle :)
Špagety s brokolicou- zapečené
Našla som zaujímavý recept, skúsila som a než som to stihla odfotiť bolo to zjedené!
Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia
Tento recept som odkukala v telke od talianskeho kuchára Emanuele Ridi... kúšťok som ho upravila, tým,...
Lasagne s tvarohom a špenátom
Špenát podusíme a odparíme z neho čo najviac vody. Podusený špenát osolíme a okoreníme. V...
Pappa al Pomodoro
Chlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej ...
Cestoviny so zemiakmi, rukolou a paradajkami
Tento recept som nasla v jednej kucharskej knihe, zabodoval nielen pre rychlu a jednoduchu pripravu, ...
Arrabbiata - omáčka
Najednoduchšia a najrýchlejšia omáčka lahodná troška ostrá:)... ale na rýchlu večeru ako stvorena:)
Rozmarínovo-cícerové cestoviny
Priaznivcov talianskej kuchyne môže tento recept potešiť. Verzií na výborné originálne stredomorské cestoviny je veľmi veľa,...
Cestoviny so syrovou omáčkou a špenátom
Najprv si pripravíme cestoviny bežným spôsobom a necháme ich odkvapkať. Na panvici urestujeme najemno pokrájanú cibuľu,...
Talianske cestoviny
Je to jednoduché jedlo, ľahko stráviteľné a strašne dobré, pre mňa určite. recept bol už publikovaný, len...
Chrumkavý grécky losos s lahodným francúzskym dresingom
Neveríte, že niečo môže výborne chutiť a zároveň je to zdravé? Skúste tento recept :) Je...
Gnocchi s hríbmi
Milovníci voňavých hríbov v kombinácii s gnocchami si prídu na svoje. Toto rýchle a chutné jedlo...
Cestoviny plnené špenátom a syrom
Cestoviny uvaríme nie veľmi do mäkka, aby sa nám pri plnení netrhali. Špenát rozmrazíme a...
Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou
Konečne som sa rozhodol, že sa podelím o svoje recepty. Tento recept je veľmi jednoduchý....
Pizza bez lepku
Tí ktorí sú odkázaní na bezlepkovú diétu mi dajú za pravdu. Pizzerií je veľa, ale...
Lasagne s mletým morčacím mäsom
Robím to asi trochu ináč, ako Taliani, ale ten základ tam je, chutí to....
Pizzové slimáky z lístkového cesta
Mať doma v zálohe hotové lístkové cesto je vždy fajn, najmä keď si chcete pripraviť niečo...
Talianske drobné pečivo Baci di dama v čokoládovej verzii
Múku, cukor, kakao a mleté lieskovce dáme do misky. Všetky sypké suroviny premiešame lyžicou...
Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Farebné cestoviny so salámovou omáčkou
Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a podusíme.
Viedenský cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy....
Šalát z valeriánky s mozarellou, cherry paradajkami a cibuľou
Tento jemný, zdravý, ľahký a osviežujúci šalát sme mali na večeru.
Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....