Cestoviny so zemiakmi, rukolou a paradajkami fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 24. januára 2014

Tento recept som nasla v jednej kucharskej knihe, zabodoval nielen pre rychlu a jednoduchu pripravu, ale hlavne pre vynikajuci vysledok. Zmenila som len to, Zobraziť celý popisTento recept som nasla v jednej kucharskej knihe, zabodoval nielen pre rychlu a jednoduchu pripravu, ale hlavne pre vynikajuci vysledok. Zmenila som len to, ze v povodnom recepte radili varit rukolu spolu so zemiakmi, nechcela som ju nicit, tak ju pridavam uz do skoro hotoveho jedla. Ak mate radi rukolu, urcite si pridete na svoje. ;)

Suroviny

400 g
2-3 ks
200 g
3 hrste
4 strúčiky
 (pecorino)




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrajame na male kocky a dame varit do vacsieho hrnca, pretoze k nim neskor pridame aj cestovinu. Vodu osolime a pridame aj jeden strucik cesnaku, nakrajany na vacsie kusy.

    Cestoviny so zemiakmi, rukolou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici zohrejeme olivovy olej, pridame 3 struciky cesnaku, nakrajaneho na male kocky. Ked cesnak zacne vonat, pridame prekrojene cherry paradajky (mozme pouzit aj obycajne), osolime, dochutime tymianom, korenim a 5-7 minut povarime, kym pustia stavu. Vypneme, odlozime z ohna, k paradajkam nahrubo natrhame rukolu a premiesame.

    Cestoviny so zemiakmi, rukolou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked zemiaky zmaknu, do vody dame varit aj cestoviny a uvarime al dente. Odlozime si aspon pohar vody z cestovin a ostatnu vodu scedime. Cestovinu spolu so zemiakmi dame na panvicu k paradajkam, premiesame, ak treba, podlejeme odlozenou vodou. Zemiaky by mali byt skor rozvarene ako tvrde, aby spolu s paradajkami vytvorili na cestovine "cervenkastu kasu".

    Cestoviny so zemiakmi, rukolou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zaver mozte este poliat olivovym olejom a bohato posypat oblubenym syrom, ja pouzivam pecorino. Prajem dobru chut ! :)

    Cestoviny so zemiakmi, rukolou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
rukolu mam velmi rada, ale toto mi pripada akasi divoka kombinacia :-), ale moze to byt dobre
elixir
Mňam mňam...čosi pre mňa... aj bez pecorina bude dobré, nahradím orechami :)
lusinkab
Tak to ide hned do KK :-) taketo jednoduche kombinacie mam rada takze urcite vyskusam ked pride na rad dam vediet ako som dopadla :-) super
paploska
vyzerá to jednoducho a chutne, s minimom ingrediencií, a tak to mám rada, ale tie zemiaky sú pre mňa mimo :-) určitie by som ich vynechala
tiginko
veľmi zaujímavé s tými zemiakmi, hodné vyskúšania
zuzkabluzka
tak este raz vdaka, budem rada, ak vyskusate a zhodnotite :)
@paploska aspon raz ten zemiak do vody prihod, uvidis, aka necakana prijemna zmena :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia