Talianske drobné pečivo Baci di dama v čokoládovej verzii
Foto: frommykitchendotcom
8 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku, cukor, kakao a mleté lieskovce dáme do misky. Všetky sypké suroviny premiešame lyžicou a následne pridáme maslo nakrájané na plátky.
- 2
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu.
- 3
Následne z cesta formujeme malé guľky (5 g) a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút. Treba ich kontrolovať keďže sú malé a rýchlo sa upečú.
- 4
Hotové vychladnuté keksíky zlepujeme roztopenou čokoládou, ktorou ich na záver môžeme aj ozdobiť.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu