Drobné pečivo
Drobné pečivo

Talianske drobné pečivo Baci di dama v čokoládovej verzii

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 15. decembra 2023
8 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
100 g
150 g pražené, mleté
20 g
150 g
Na plnenie:
100 g




Postup

  1. 1

    Múku, cukor, kakao a mleté lieskovce dáme do misky. Všetky sypké suroviny premiešame lyžicou a následne pridáme maslo nakrájané na plátky.

  2. 2

    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu.

  3. 3

    Následne z cesta formujeme malé guľky (5 g) a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút. Treba ich kontrolovať keďže sú malé a rýchlo sa upečú.

  4. 4

    Hotové vychladnuté keksíky zlepujeme roztopenou čokoládou, ktorou ich na záver môžeme aj ozdobiť.

Diskusia k receptu

helena64
...také milujem, nenáročné na prácu, čas a suroviny. Robievam často podobné, ale tie sú obohatené o čokoládu a moje vnučky ju milujú, to zas bude bašta. A ďakujem za recept.
danda3
Krásne guľôčky! Vyskúšam niekedy pre vnúčatá, majú radi všetko čokoládové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia