Foto: padr
recept pochádza z talianska a nebude chýbať u nás na vianočnom stole.
Suroviny
Cesto č.1: | |
1 bal. sušené |
|
75 ml vlažné |
|
1 ČL |
|
135 g |
|
Cesto č.2: | |
400 g |
|
80 g |
|
120 ml |
|
3 ks |
|
5 g |
|
120 g |
|
Na potretie: | |
70 g rozpustné |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
120 g |
|
Postup
-
1
prvé cesto: Všetko vymiešame a necháme cca 1 hodinu kysnúť.
- 2
druhé cesto: Začíname robiť keď je prvé cesto skoro vykysnuté. Všetko vymiešame do hladka a potom pridáme prvé cesto a dôkladne spojíme. Necháme vykysnúť cca 1 – 2 hodiny .
- 3
keď cesto vykysne rozdelíme ho na 11 častí
- 4
5 kúskov vyváľame na priemer cca 26 cm. Potrieme maslom a ukladáme na seba potom rozrežeme podľa fotky
- 5
preložíme cesto von cez okraj
- 6
zoberieme ďalších 5 kúskov vyváľame ich na veľkosť diery ktorá nám vznikla potrieme maslom narežeme a preložíme
- 7
do vzniknutého otvoru vyváľame posledný kúsok cesta a necháme vykysnúť. po vykysnutí potrieme mliekom a dáme piecť na 170 stupňov
- 8
nakoniec dozdobíme polevou z cukru a šťavy z citróna
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****