Vianočná ruža

padr - bez fotkypadr, 7. decembra 2014
Vianočná ruža
Foto: padr

recept pochádza z talianska a nebude chýbať u nás na vianočnom stole.

Suroviny

Cesto č.1:
1 bal. sušené
75 ml vlažné
1 ČL
135 g
Cesto č.2:
400 g
80 g
120 ml
3 ks
5 g
120 g
Na potretie:
70 g rozpustné
Poleva:
1 ks
120 g




Postup

  1. 1

    prvé cesto: Všetko vymiešame a necháme cca 1 hodinu kysnúť.

  2. 2

    druhé cesto: Začíname robiť keď je prvé cesto skoro vykysnuté. Všetko vymiešame do hladka a potom pridáme prvé cesto a dôkladne spojíme. Necháme vykysnúť cca 1 – 2 hodiny .

  3. 3

    keď cesto vykysne rozdelíme ho na 11 častí

    Vianočná ruža - obrázok 3
  4. 4

    5 kúskov vyváľame na priemer cca 26 cm. Potrieme maslom a ukladáme na seba potom rozrežeme podľa fotky

    Vianočná ruža - obrázok 4
  5. 5

    preložíme cesto von cez okraj

    Vianočná ruža - obrázok 5
  6. 6

    zoberieme ďalších 5 kúskov vyváľame ich na veľkosť diery ktorá nám vznikla potrieme maslom narežeme a preložíme

    Vianočná ruža - obrázok 6
  7. 7

    do vzniknutého otvoru vyváľame posledný kúsok cesta a necháme vykysnúť. po vykysnutí potrieme mliekom a dáme piecť na 170 stupňov

    Vianočná ruža - obrázok 7
  8. 8

    nakoniec dozdobíme polevou z cukru a šťavy z citróna

    Vianočná ruža - obrázok 8

Diskusia k receptu

braxi
pekné...budem to piecť aj ja, ale skúsim plniť makom a druhú časť orechami...už sa na to teším a ďakujem za recept
1x padr
pusta1
veľmi pekný recept výborne zrozumiteľne popísaný s názornou fotodokumentáciou, čo veľmipoztívnehodnotím.
*****
aandulka
Je to nádherný koláčik a naplnený makom a orechmi (Braxi) môže byť úžasný. Neviem či by som ho zvládla, nie som až taká šikovnica, ale asi skúsim. Dávam *****,ukladám