Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom fotorecept
Foto: paploska
Viem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo chutné talianské. Tentokrát to vyhrali naozaj rýchle a veľmi chutné Zobraziť celý popisViem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo chutné talianské. Tentokrát to vyhrali naozaj rýchle a veľmi chutné fettucine...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny. Pri tomto recepte sú dôležité kvalitné ingrediencie. Cestoviny mám domáce, paradajky od svokry, ak nemáte to šťastie odporúčam paradajky od Alnatury. Cesnak nakrájame na jemno, chilli papričku posekáme. Množstvo chilli nechám na vás, ja tam dávam jednu poriadne pálivú.
-
2
Na dvoch PL speníme cesnak a chilli. Dávajte pozor, aby sa cesnak nepripálil. Pridáme paradajky vo vlastnej šťave, znížime teplotu a varíme počas prípravy špenátu a cestovín asi 15 min. V závere pretlačíme paradajky vidličkou.
-
3
Cestoviny uvaríme al dente. Špenát pripravíme nad parou za 4 min. Buvoliu mozzarelu rozdrobíme. V závere ochutíme paradajkovú omáčku prírodným cukrom, soľou, čerstvo pomletým korením, balzamicovým octom. Do omáčky pridáme na 1 min. cestoviny a spolu prehrejeme.
-
4
Cestoviny naaranžujeme na tanier, na vrch dáme špenát, posypeme potrhanou mozzarelou. Mozzarelu môžete nahradiť aj iným obľúbeným syrom a poriadne posypeme čerstvo pomletým čiernym korením. Dobrú chuť. :-)
@afataga : Byvol sa dojí automatickou dojičkou pre býky, ktorá sa po nadojení 6 litrov sama vypne.
@tiginko : Máš TSSSSSSSSSSSSSSSSS.
@abdul dakujem za objasnenie tejto zahady
zboznujeme a nastastie mame k dostaniu pravu buffalo mozzarellu tiez.
@afataga , a oni sa doja ozaj velmi lahko - u nas sa pasu vo volnej prirode a je to uzasny zazitok ich vidiet v stade, pokial sa nerocvalaju do stampede...
Zdravy a uspesny Novy Rok vam zelam!