Krémové špenátové rizoto
Foto: kikuska123
Jednoduché špenátové rizoto, ktoré si každý zamiluje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si dáme do hrnca uvariť ryžu. Keď je hotová, scedíme ju, opláchneme vlažnou vodou a dáme bokom.
- 2
Pripravíme si buď veľkú hlbokú panvicu alebo hrniec, na miernom ohni rozpustíme maslo a prilejeme olivový olej. Ja dávam asi cca 2-3 cm plátok masla. Dáme restovať nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. 2-3 minútky restujeme za stáleho miešania na miernom ohni. Pridáme umytý a odkvapkaný baby špenát a 3-4 minútky miešame. Keď je špenát trošku podusený, pridáme cca 1/3 z mrazeného špenátového pretlaku a stále miešame. Zbytok z pretlaku si necháme na nabudúce alebo do polievky. Miešame až sa mrazený špenát pekne rozpustí a spojí s baby špenátom. Pridáme soľ a korenie a postupne odkvapkanú uvarenú ryžu. Pomaly primiešavame, aby sa všetko pekne spojilo.
- 3
Na záver pridáme smotanu a vznikne nám krásne krémové zelené rizoto. Na vrch nezabudneme posypať strúhaným parmezánom a môžeme papať. Hodí sa k tomu aj na prírodno urobený kurací steak ale ja mám rada bez mäsa.
Tiež špenátové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu