Foto: skatulka
Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z múky, bravčovej masti, vína a cukru vypracujeme hladké cesto. Ja som ako alternatívu použila kokosový olej. Cesto je vláčne skoro ako plastelína.
-
2
Cesto vyváľame 2 mm hrubý plát a vykrojíme ľubovoľne veľké kolieska.
-
3
Kolieska obtočíme okolo nejakého valca alebo kovovej trubičky. Ja som si pomohla vytvarovaným alobalom. Cesto by sa v originálnom recepte malo vyprážať v oleji. Ja som vyskúšala verziu v rúre. Nebolo to zlé, ale nabudúce sa asi predsa len prikloním k vyprážaniu, kvôli chuti.
-
4
Z riccoty, cukru a citrónovej kôry si vymixujeme hladký krém a naplníme upečené canolli. Konce namáčame do ľubovoľných príchutí, napríklad nasekané oriešky, hrozienka, čokoládu alebo kandizované ovocie. Posypeme práškovým cukrom.
-
5
Na záver ako bodku, pripájam foto so Sicílie (Palermo), ktorej nedávna návšteva ma inšpirovala k príprave canolli aj doma.
Diskusia k receptu