Sicílske canolli fotorecept

skatulka - fotkaSkatulka, 4. júna 2015 20:00
Ďalšie recepty »

Sicílske canolli (fotorecept)Foto: skatulka

Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.

30 min
príprava
15 min
na 200 °C

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, bravčovej masti, vína a cukru vypracujeme hladké cesto. Ja som ako alternatívu použila kokosový olej. Cesto je vláčne skoro ako plastelína.

    Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyváľame 2 mm hrubý plát a vykrojíme ľubovoľne veľké kolieska.

    Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kolieska obtočíme okolo nejakého valca alebo kovovej trubičky. Ja som si pomohla vytvarovaným alobalom. Cesto by sa v originálnom recepte malo vyprážať v oleji. Ja som vyskúšala verziu v rúre. Nebolo to zlé, ale nabudúce sa asi predsa len prikloním k vyprážaniu, kvôli chuti.

    Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z riccoty, cukru a citrónovej kôry si vymixujeme hladký krém a naplníme upečené canolli. Konce namáčame do ľubovoľných príchutí, napríklad nasekané oriešky, hrozienka, čokoládu alebo kandizované ovocie. Posypeme práškovým cukrom.

    Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver ako bodku, pripájam foto so Sicílie (Palermo), ktorej nedávna návšteva ma inšpirovala k príprave canolli aj doma.

    Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist