Sicílske canolli fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 4. júna 2015
Sicílske canolli (fotorecept)
Foto: skatulka

Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
20 g (kokosový olej)
15 g
100 ml
Plnka:
250 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, bravčovej masti, vína a cukru vypracujeme hladké cesto. Ja som ako alternatívu použila kokosový olej. Cesto je vláčne skoro ako plastelína.

    Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyváľame 2 mm hrubý plát a vykrojíme ľubovoľne veľké kolieska.

    Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kolieska obtočíme okolo nejakého valca alebo kovovej trubičky. Ja som si pomohla vytvarovaným alobalom. Cesto by sa v originálnom recepte malo vyprážať v oleji. Ja som vyskúšala verziu v rúre. Nebolo to zlé, ale nabudúce sa asi predsa len prikloním k vyprážaniu, kvôli chuti.

    Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z riccoty, cukru a citrónovej kôry si vymixujeme hladký krém a naplníme upečené canolli. Konce namáčame do ľubovoľných príchutí, napríklad nasekané oriešky, hrozienka, čokoládu alebo kandizované ovocie. Posypeme práškovým cukrom.

    Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver ako bodku, pripájam foto so Sicílie (Palermo), ktorej nedávna návšteva ma inšpirovala k príprave canolli aj doma.

    Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: