Suroviny

 plátky
500 g, mleté
1  vacsia
150 g
2 strúčiky
 kúsok
2 PL
2 dc
1
  (na strúhanie)




Postup

  1. 1

    Cibulu nadrobno nakrájame, podusíme na oleji. Poprazíme masko, ochutíme rascou, c.korením, solou, oregánom, necháme 10 min. dusit s trochou vody.

  2. 2

    Pridáme pretlak a dolejeme vodou (2 dc). Omácky treba viacej, netreba setrit. Necháme prevriet. Po odstavení pritlacíme cesnak a premiesame. Necháme bokom. Zapneme rúru na 200°C.

  3. 3

    Urobíme besamel. Rozpustíme trosku masla a poprásime múkou. Prazíme 2 min. Zalejeme mliekom a miesame do varu. Omácka nám zhustne. Odstavíme a následne pridáme kyslú smotanu. Besamel opatrne zalejeme do masovej omácky a zamiesame. Tento krok sa robí bez varenia. Prichystáme obdlznikovu zap.formu. Nalejeme prvu omácku, dáme nato lasagne, postup opakujeme. Koncíme omáckou. Na poslednú dávku nastrúhame syr. Pecieme 40 min. :)

Diskusia k receptu

tothka
@Kristiiinka vitaj na vareche. Tie lazane sa ti veru veľmi pekne vydarili, ja ich mám tiež rada, takže vyskúšam aj tento tvoj recept, lebo od toho môjho sa trošku odlišuje, takže zase niečo nové a chutné. Si dobrá mladá kuchárka, nech sa ti darí.
jatanika
ale si mi narobila chuť.... musím niekedy spraviť....robievam veľmi podobne
palokuchki
Klobuk dolu! Na take mlade dievca, vies ohromne varit. Lasagne velmi pekne vyzera. A vitaj na vareche.
dorisa
Si ma predbehla, ale nevadí,ja dávam trochu iné ingrediencie. Vitaj na vareche.
kristiiinka
ano neni to moja fotka chcela som to napisat do uvodu... :/ nestihla som odfotit moje lasagne :( ale vizerali skoro tak isto, a chutili super, vyskusajte recept ;)
dorisa
A chcela som sa spýtat,kde je fotka(keď zmizla) aha, už chapem.
abend
Lasagne poznám na viacej spôsobov, mám ich naštudované z viacerých talianskych kuchárskych knih, v žiadnej sa však bešamelová omáčka nemieša s mäsovou omáčkou ktorá je s paradajkami. Bešamelová omáčka sa dáva na poslednú vrstvu a posype sa nastrúhaným syrom.
havino
ja tiež kukam podla vyšších reakciíí kde je fotka, už som pochopila, inak tie teda originál vyzerajú super, mám rada lasagne,aj pláty mám v špajzi už dosť dlho,ale neviem ich robiť, tak zatial len študujem o nich
evanaaa
Abend, ja som videla v TV, ako dávali bešamel za každou vrstvou lasaní, nielen na vrch, aj keď sa niekde dáva len tam, ale ak to chutí aj takto, prečo nie, podľa mňa nezáleží na pravosti, len keď je to jedlé a chutné.
enss
Som na tom podobne ako havino, tiež sú lasagne v špajzi a ešte som ich nikdy nerobila. Majú sa tam dávať suché, alebo ich treba prevariť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia