Panzerotto fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 25. decembra 2016

Recept od Vincenza Miele, ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

20 ks
porcií

Suroviny

Cesto:
700 g
4 ks
1 dcl
1 šplech
štipka
podľa potreby
Plnka:
250 g
200 g
1 PL
1 šplech
1 PL
Ďalej potrebujeme:
1 ks (na potretie)
 (na vyprážanie)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do múky pridáme vajcia, olej, víno, cukor

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a vymiešame vláčne cesto. Ak je príliš tvrdé, pridávame postupne vodu.

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiesime bochník, ktorý necháme chvíľku odpočívať.

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si pripravíme plnku. Nad parou roztopíme čokoládu. V miske roztlačíme gaštanové pyré s cukrom, Amarettom a kakaom. Zmiešame s roztopenou čokoládou

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a plnka je hotová.

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, hrúbka cesta má byť asi 2 mm. Okraj vyvaľkaného cesta zrežeme radielkom, aby sme dosiahli dlhý rovný okraj.

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z plnky na cesto dávame hrudky cca 10 cm od seba pozdĺž rovného okraju cesta. Potom cesto okolo hrudiek natrieme rozšľahaným vajíčkom - má slúžiť ako lepidlo.

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Následne okraj, kde sú hrudky, preložíme tak, aby sme hrudky zakryli. Prstami popritláčame.

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kruhovým vykrajovačom alebo pohárom vykrajujeme polkruhy okolo hrudiek.

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vidličkou ešte popritláčame okraje každého kúska

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a vyprážame vo fritéze alebo v panvici vo veľkom množstve oleja.

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame posypané práškovým cukrom. Panzerotto je typický taliansky vianočný dezert.

    Panzerotto (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekné, aj chutné s tou plnkou, ale radšej by som bola ak by sa dali piecť, nie vysmážať.
1x malusa
@Evanaaa (25.12.2016 18:55)

Nas lektor Vincenzo spominal, ze panzerotto sa moze aj piect alebo varit. Vyprazane boli dobre len cerstve, potom uz boli dost tvrde a suche.
1x evanaaa