Foto: skolavareniapolus
Recept od Vincenza Miele
porcií
Suroviny
Cesto: | |
700 g |
|
4 ks |
|
1 dcl |
|
1 šplech |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
Plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1 šplech |
|
1 PL |
|
Ďalej potrebujeme: | |
1 ks (na potretie) |
|
(na vyprážanie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Do múky pridáme vajcia, olej, víno, cukor
-
2
a vymiešame vláčne cesto. Ak je príliš tvrdé, pridávame postupne vodu.
-
3
Vymiesime bochník, ktorý necháme chvíľku odpočívať.
-
4
Zatiaľ si pripravíme plnku. Nad parou roztopíme čokoládu. V miske roztlačíme gaštanové pyré s cukrom, Amarettom a kakaom. Zmiešame s roztopenou čokoládou
-
5
a plnka je hotová.
-
6
Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, hrúbka cesta má byť asi 2 mm. Okraj vyvaľkaného cesta zrežeme radielkom, aby sme dosiahli dlhý rovný okraj.
-
7
Z plnky na cesto dávame hrudky cca 10 cm od seba pozdĺž rovného okraju cesta. Potom cesto okolo hrudiek natrieme rozšľahaným vajíčkom - má slúžiť ako lepidlo.
-
8
Následne okraj, kde sú hrudky, preložíme tak, aby sme hrudky zakryli. Prstami popritláčame.
-
9
Kruhovým vykrajovačom alebo pohárom vykrajujeme polkruhy okolo hrudiek.
-
10
Vidličkou ešte popritláčame okraje každého kúska
-
11
a vyprážame vo fritéze alebo v panvici vo veľkom množstve oleja.
-
12
Podávame posypané práškovým cukrom. Panzerotto je typický taliansky vianočný dezert.
.
pečené by boli podľa mňa strašne suché, toto bolo akurát.
Nas lektor Vincenzo spominal, ze panzerotto sa moze aj piect alebo varit. Vyprazane boli dobre len cerstve, potom uz boli dost tvrde a suche.