Foto: tatranka
Recept bol uvedený v časopise + 7 dní. Pannacottu som nikdy nerobila,a ako sa poznám,láka ma neznáme. Hneď som ju veru vyskúšala. Želatinu Zobraziť celý popisRecept bol uvedený v časopise + 7 dní. Pannacottu som nikdy nerobila,a ako sa poznám,láka ma neznáme. Hneď som ju veru vyskúšala. Želatinu som pridala o jeden plátok viac,lebo mi slabo tuhla. Namiesto troch plátkov sú štyri. Tiež hnedý cukor som pridala o lyžicu viac .Tiež vanilku. Takto ja postupne mením recepty.Nie vždy recept ukončím podľa návodu.No tento recept je naozaj chutný a občerstvujúci.Pannacotta ma prekvapila svojou jemnou konzistenciou a výbornou občerstvujúcou chuťou.
príprava
na 60 °C
Postup
-
1
K celému receptu je len tento obrázok.Totiž,recept je veľmi jednoduchý a aj na prípravu veľmi ľahký. Plátky želatiny ponoríme na tri minúty do vody. Šľahačkovú smotanu s hnedým cukrom zohrejeme,ale nedovolíme,aby nám zvrela! Namočené plátky želatiny vyžmýkame,/ vodu nepoužívame / ! Za stáleho miešania plátky pridávame k teplej smotane a stále miešame.Necháme ju dobre rozpustiť! Keď máme želatinu rozpustenú,pridáme kefír zmiešame,dobre premiešame a vlievame do sklenených misiek, alebo do silikónových foriem potretých olejom. Necháme schladiť,ideálne na celú noc. Vyklopíme a servírujeme so sezonným ovocím. Ja som zvolila jahody a čokoládu. Bola som milo prekvapená,aká je lahodná a občerstvujúca pochúťka pannacotta.
-
2
Vyskúšajte,myslím,že táto dobrota spestrý váš jedálniček.
-
3
Dnes som vyskúšala aj s karamelom.Pridávam obrázok.
ú pannacotu.Je výborná.
*****
Fotka je krásna.Ďakujem za tvoj kom spätný komentárik.Teší ma to.
varecha.pravda.sk/recepty/panna-cotta/15034-recept.html...
Len som skaramelizovala cukor a do neho som pridala z dvoch pomarančov šťavu.Nechala som šťavu zredukovať.Bolo by sa hodilo priliať aj trochu šľahačkovej smotany,ale tú som už nemala.Aj tak bola pannacotta výborná !
Vela variacii s mliekom a smotanou ma fadnu chut aj ked sa servuje s cerstvym ovocim .Pouzila som kefir ,ktory dodal sviezu mierne kyslu
chut ..naozaj pochutka .Velka vdaka za tvoj 5*recept!