Pannacotta s acidkom fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 27. marca 2014
Pannacotta s acidkom (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept bol uvedený v časopise + 7 dní. Pannacottu som nikdy nerobila,a ako sa poznám,láka ma neznáme. Hneď som ju veru vyskúšala. Želatinu som pridala o jeden plátok viac,lebo mi slabo tuhla. Namiesto troch plátkov sú štyri. Tiež hnedý cukor som pridala o lyžicu viac .Tiež vanilku. Takto ja postupne mením recepty.Nie vždy recept ukončím podľa návodu.No tento recept je naozaj chutný a občerstvujúci.Pannacotta ma prekvapila svojou jemnou konzistenciou a výbornou občerstvujúcou chuťou.

20 minút
príprava
6 zohrievanie minút
na 60 °C

Suroviny

250 ml
250 ml (alebo kefír)
4 plátky
3 pl
Ozdoba:
1 pl
3 - 4 štvorčeky
5 - 6 kusov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    K celému receptu je len tento obrázok.Totiž,recept je veľmi jednoduchý a aj na prípravu veľmi ľahký. Plátky želatiny ponoríme na tri minúty do vody. Šľahačkovú smotanu s hnedým cukrom zohrejeme,ale nedovolíme,aby nám zvrela! Namočené plátky želatiny vyžmýkame,/ vodu nepoužívame / ! Za stáleho miešania plátky pridávame k teplej smotane a stále miešame.Necháme ju dobre rozpustiť! Keď máme želatinu rozpustenú,pridáme kefír zmiešame,dobre premiešame a vlievame do sklenených misiek, alebo do silikónových foriem potretých olejom. Necháme schladiť,ideálne na celú noc. Vyklopíme a servírujeme so sezonným ovocím. Ja som zvolila jahody a čokoládu. Bola som milo prekvapená,aká je lahodná a občerstvujúca pochúťka pannacotta.

    Pannacotta s acidkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyskúšajte,myslím,že táto dobrota spestrý váš jedálniček.

    Pannacotta s acidkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dnes som vyskúšala aj s karamelom.Pridávam obrázok.

    Pannacotta s acidkom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásne foto, s acitkom som ešte neskúšala. Recept sa mi páči ukladám dávam 5 hviezdičiek :-)
krásne, svieže, ani ja som ešte s acidkom nerobila, formičky mám, jahody mám, čokoláda sa vždy nájde :-) ukladám ****** a ďakujem za krásny rcpt.