Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...
Špenátová roláda z bravčového stehna
Špenátová roláda z vepřové kýty (fotorecept) Já vepřové sice nejím, nebo se aspoň snažím ho nejíst, ...
Palacinky s čokoládou
Rozšľahané vajcia zmiešame s mliekom, soľou a postupne zamiešame jednotlivé druhy múky a trochu cukru.
Tokáň
Tento výborný recept som našla pred niekoľkými rokmi v Živote a robím ho pri každej oslave alebo...
Maďarská dusená tarhoňa podľa pána Gundela
Tarhoňa je obľúbenou prílohou, ktorá sa najčastejšie podáva k mäsu na šťave, ale môže to...
Srnčí steak pre labužníkov
Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich...
Roštenka z diviny na cestovinách
Mäso odblaníme, umyjeme a pokrájame na porcie. Tie naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, osolíme...
Piešťanský rezeň
Z mäsa nakrájame 4 rezne, dobre ich naklepeme a osolíme. Z mlieka, múky a...
Dolománky (žemličky) s kyslým mliekom
Nazov „DOLOMÁNKY“ neviem odkial pochadza, ale v našej rodine sa takéto velké či male prekrojene...
Pikantná šošovica so zemiakmi
Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo...
Zapečená fučka
Zemiaky nakrajame na kocky a dame varit do osolenej vody. Nechame rozvarit , vsypeme trochu muky a...
Kurací kyslý šalát á la treska
Ak niekto nemôže tresku tak tu ponúkam jednu z verzii náhrada za ňu.
Bravčová pečeň s jablkami
Grilovaná bravčová pečeň, prekladaná jablkami v paradajkovo cibuľovom dipe...
Chutné, rýchle raňajky
toto urobila moja mamina mne aj bratovi na deň detí... teda bratovi sa nič neušlo lebo...
Bravčovina na doplnenie kolagénu
Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10....
Vegetariánske kelové závitky
Kedysi som bola "mäsková", ale s pribúdajúcim vekom som začala objavovať bezmäsité jedlá a najmä...
Moje prvé kvašáky od Eriky
Dostala som krásne uhorky a rozhodla som sa, že spravím kvašáky. Ešte nikdy predtým som...
Podhrdlina
Z vývaru vyberieme uvarený podbradok, ako aj bravčovú pečeň, ktorú sme varili približne 20 min....
Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a...
Dusená krv na cibuli
Žemle pokrájané na kocky zalejeme krvou, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, rozotrený cesnak,...
Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle....
Kuracie prsia v trojobale so sezamom
Tento recept mám od mojej kamarátky. U nás má veľký úspech, pretože sezam dodá tomu...
Brokolicová omáčka so smotanou
Brokolicu pokrájame na kocky a s cibuľou nakrájanou najemno, strúhanou mrkvou a hladkou múkou osmažíme na masle....
Veľkonočná brokolicová omáčka s volským okom
V tomto pôstnom období sa jedia tradičné pôstne jedlá, napr. na Zelený štvrtok to býva...
Cviklový prívarok a cviklové fašírky
Toto jedlo som jedol, pred mnohými rokmi na fuškách. Tak som ho oprášil a viac...
Bravčové kolená pikantné
Viem už som podobne koleno sem dával. To som varil. Vtedy sa jedna varechačka pýtala,...
Domáci biely chlieb s mliekom
Dnes som pridala do kvásku na domáci chlieb aj mlieko a výsledkom bol jemnejší a chutnejší biely...
Bravčové filé du Barry podľa Slovenky
Madame Du Bary bola milenkou francúzskeho kráľa Ludovíta XV. -ho. Mala rada fajnové jedlo a...
Medový krémeš
Medový krémeš je príjemný, chutný a pomerne jednoduchý zákusok. Má viacero spôsobov prípravy. Tento...