Hubový guláš s paprikou

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 22. októbra 2009
Hubový guláš s paprikou
Foto: Pravda - Matt Rybanský
10
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
300 g
500 g
150 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájané huby, zasypeme mletou paprikou, podlejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a huby podusíme do mäkka.

  2. 2

    V polovici varu pridáme na malé kocky nakrájanú papriku. Dochutíme soľou a koreninami.

  3. 3

    Náš tip: Ak chceme mať šťavu hustejšiu, môžeme na zahustenie použiť múku alebo chlieb.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Mne sa raz podarilo nájsť modráka čo vážil kilo a tak som z neho tiež urobila guláš , postupovala som ako pri klasickom kotlíkovom. Bolo to počas pobytu na chate a prišiel na návštevu náš rodinný priateľ, keď "modrý" guláš ochutnal vyhlásil, že pokiaľ ten guľáš bude v hrnci tak domov veru nejde a tak sa stalo, že odchádzal až na druhý deň :-)
Dobré ... najlepšie z pôvabnice /fialová aj mramorová/, čírovky mramorovej alebo z hlív /ustricová aj mramorová/ (jeseň-zima)... alebo z (jar-leto) trúdnika šupinatého /volajú ho aj pestrec, pastorec, pestrak, kladnačka/
Normálny guláš akoby z mäsa .... mňamky ...
Hríby na guláš sú nie veľmi vhodné ...

Pridaj komentár k receptu: