Foto: pusta
Dnes som urobila ľahší obed, kuracie stehná na cesnaku. Kuracie stehná som nasolila, našpikovala cesnakom, podliala olejom, trochou vody, aj sem som pridala Zobraziť celý popisDnes som urobila ľahší obed, kuracie stehná na cesnaku. Kuracie stehná som nasolila, našpikovala cesnakom, podliala olejom, trochou vody, aj sem som pridala cesnak a upiekla. Príprava je veľmi jednoduchá a jedlo chutné. Podávala som s dusenou ryžou a s ľadovým šalátom.
porcie
príprava
na 180 a 10´gril 200 °C
Postup
-
1
Kuracie stehná som večer dobre nasolila a odložila na noc do chladničky na 12 hodín.
-
2
Ráno som očistila cesnak, ten najväčší som pokrájala na hranolčeky.
-
3
Pomocou ostrého noža som kuracie stehná našpikovala hranolčekmi cesnaku a položila som ich do pekáčika kožou nadol.
-
4
Do pekáčika som prelisovala zvyšok cesnaku.
-
5
Pripravené stehná som podliala olejom a trochou vody a prikryté alobalom som dala piecť do trúby vyhriatej na 180 stupňov na 50 minút.
-
6
V polovici pečenia som odstránila alobal, kuracie stehná som obrátila kožou nahor a za stáleho prelievania výpekom som dopiekla, 10 minút pred koncom pečenia som zapla funkciu gril a teplotu som zvýšila na 200 stupňov C, aby kožička bola pekne do červena a chutná chrumkavá.
-
7
Podávala som s dusenou ryžou a s ľadovým šalátom s citrónovou zálievkou.
Diskusia k receptu