Cviklový prívarok a cviklové fašírky fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 21. augusta 2015

Toto jedlo som jedol, pred mnohými rokmi na fuškách. Tak som ho oprášil a viac krát vyskúšal na doladenie chute, aká sa uchovala v Zobraziť celý popisToto jedlo som jedol, pred mnohými rokmi na fuškách. Tak som ho oprášil a viac krát vyskúšal na doladenie chute, aká sa uchovala v mojej v pamäti. Niektoré suroviny som musel zameniť, aby som dosiahol chuť, ktorá nám vyhovuje. Teraz keď máme chuť na cviklu tak si takýto cviklový obed varíme. Je to občasná zmena v jedálničku.

6-8
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Fašírka:
0,5 kg
0,5 kg
3 ks
6 PL
1 ČL
6 strúčiky
0,5 ks
Prívarok:
2 ks
0,5 ks
50 g
250 ml
300 ml
4 strúčiky
1 KL
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Cviklu si večer pred varením uvarím vo vode so soľou a anízom. Varím tak 40 - 45 minút, potom vytiahnem z vody a nechám chladnúť. Pred varením ju ošúpem a nastrúham na strúhadle veľké oka. Rozdelím na dve polky. Pol na fašírky, pol na prívarok. Z póru z bielej časti rozdelím, tiež na polky a na drobno nakrájam. Cesnak pretlačím cez lis na cesnak.

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dám asi 2Pl oleja a na to dusiť polovicu póru do mäkka. Potom pridám cesnak a panvicu odstavím zo sporáka. Cesnak premiešam nech prevonia a nechám vychladnúť.

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V mise si vymiešam cviklu, mäso, vajcia, petržlenovu vňať, ovsené vločky, soľ podla chuti, čerstvo pomleté korenie štyroch farieb a vychladnutý pór.

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešam na hustejšiu hmotu, ktorú regulujem vločkami.

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z hmoty si vyformujem fašírky a obalím v strúhanke. Ja som použil kukuričnú strúhanku. Na plech som dal papier na pečenie a potrel ho olejom. Na to som podával fašírky a na každú fašírku som dal po kvapke oleja. Plech s fašírkami som vložil do rúry. Rúru som nastavil na 200°C na 60 minút. Teplota pečenia a čas zavisí od typu rúry. Zatiaľ som si robil ostatné. Po 30 minútach som fašírky otočil.

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz som išiel na prívarok. Na panvicu dám maslo roztopiť a naň nakrájaný pór druhu polku. Nechám dusiť do mäkka. Potom pridám cesnak a par krát premiešam.

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hneď na to dám zemiaky nadrhnuté na jemno a druhu polku cvikle. Podusím a miešam asi 7 - 8 minút, nech sa zemiaky sa uvaria.

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom pridám smotanu a jogurt biely( čo najviac kyslý). Ďalej osolím a okorením z čerstvo pomletím korením. Premiešam a nechám chvíľu povariť. Ak je moc husté pridám mlieka

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotovo zhustlo to na požadovanú hustotu ochutnáme a pripadne dochutíme podla chute. Dáme preč zo sporáka a necháme prejsť chute.

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zatiaľ sa nám upiekli fašírky, dáme vychladnúť. Skúsime jednu čí sú dosť prepečené. Boli dosť. No neskúste, keď to vonia.

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A môžeme servírovať na taniere. Posypal som vňaťou a s chuťou do obeda. Na záver Vám želám dobrú chuť.

    Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

jofolit
Toto vyzerá ohromné. Ja by som bola spokojná s takýmto obedom.
kukulienka71
Výborne si navaril, mne by obe jedlá veľmi chutili, spravím ich iste, ďakujem za inšpiráciu. Len fašírky vypražím na panvici. Mňám!!
patroveckypitrs
Ďakujem Vám za komentáre. Ja som chcel tiež vypražiť na panvici, ale dostal som rozkaz, že nie aby to nebolo nasiaknuté olejom. Človek mieni, život mení.
jozka2
Zaujimavy recept.Zaiste skusim,cviklu mam rada na vselijake sposoby.
janara
zaujímavý recepr, ukladám do kk, vyzerá to neskutočne dobre
labutus
Vďaka za recept, červenej repy sa urodilo dosť, tak vyskúšam.
rybka59
Tento recept vyskušam prave sme vybrali cviklu ..
rybka59
Tento recept vyskušam prave sme vybrali cviklu ..
rybka59
Tento recept vyskušam prave sme vybrali cviklu ..
kecemis
Vyzera to velmi jedle. Cviklu mam rad. Ja by som k tomu pridal trosku mleteho feniklu.
jamarlen
prívarok aj fašírky - obe jedlá vyzerajú skvele, vyskúšame.
martamm
Týmto receptom si ma hneď dostal, cvikla je veľmi zdravá, snažím sa ju častejšie konzumovať, lebo som chudokrvná, vítam každý nový recept z nej a tu hľa mám v jednom recepte hneď dva, fašírky, aj prívarok. Určite využijem niekedy budúci týždeň, som veľmi zvedavá na tú chuť. A ešte chválim prípravu fašírok v rúre, tento spôsom uprednostňujem pred vyprážaním, jednoducho geniálny recept, obdivujem Tvoju fantáziu, ako sledujem Tvoj repertoár, si jednička :)))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia