Bravčová krkovička s cesnakom

klarova - bez fotkyklarova, 8. marca 2011

Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi chutný a moja rodina ho miluje. Odporúčam ho labužníkom.

6
porcií
15 minút
príprava
105 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 ks
4 ks
1 ks
1 čaj.l. celá
2 čaj.l.
1 čaj.l.




Postup

  1. 1

    Krkovičku umyjeme a narežeme na hrubšie rezne. Do väčšieho okrúhleho hrnca na pečenie alebo dusenie nalejeme olej poukladáme mäso asi kilo, pridáme korenie na pečenú krkovičku, štvrtky cibule, 1 cesnak -strúčiky, mletú červenú papriku. Poukladáme druhé kilo krkovičky a okoreníme tak isto,cibuľa, cesnak,mletá paprika,korenie na pečenú krkovičku a nakoniec pridáme podľa chuti kmín celý. Zalejeme dvoma pohármi vody a dusíme na miernom ohni. Počas dusenia dávame pozor a pripadne podlejeme ešte vodou prípadne obrátime rezne opačne.

  2. 2

    K dusenej krkovičke podávame červenú alebo bielu kapustu dusenú , knedle, alebo opekané zemiaky ako prílohu uhorky, paradajky,paprika.

Diskusia k receptu

evanaaa
Myslím, že treba dosť široký kastról, aby rezne neboli len do vrchu na seba ukladané. Ináč, ste asi väčšia rodinka, keď toľko zjete. A je táto úprava lepšia ako pečenie? Zato to vypadá, že to je dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia