Polievka z rúry fotorecept

pusta - fotkapusta, 16. februára 2015
Polievka z rúry (fotorecept)
Foto: pusta

Akosi sme ochoreli chrípkou, veľmi vhod prišla polievka z kuraťa a zároveň to bolo také pohodlné nedeľné varenie, navyše dobre padla silná horúca chutná a liečivá polievka, plná výbornej zeleniny a vitamínov.

2-4
porcie
20 minút
príprava
25/45 minút
na 250/200 °C

Suroviny

2 ks
3 ks čerstvá
3 ks
100 g
1 ks
1 ks surová
1 ks
4 ks čerstvé
2 strúčiky
1 zväzok
2 lístky
15 guľôčok
3 guľôčky
podľa chuti
podľa potreby studená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistila som cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler, cesnak, zelenú papriku, papriku kápiu a paradajky.

    Polievka z rúry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie stehno som umyla, osušila, rozsekla na polovicu, použila som len jedno stehno, lebo bolo dosť veľké a boli sme teraz len dvaja, stehno som osolila a nechala odpočívať, kým som pokrájala zeleninu na väčšie kusy.

    Polievka z rúry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na dno hlbokej jenskej misy som položila prvú vrstvu pokrájanej zeleniny, ...

    Polievka z rúry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...na ktorú som položila pripravené kuracie stehná,...

    Polievka z rúry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...prikryla som ich druhou vrstvou zeleniny, pridala som bobkové listy a koreniny,...

    Polievka z rúry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...zaliala som všetko dostatočným množstvom studenej vody, osolila som, na vrch som položila zväzok petržlenovej vňate,...

    Polievka z rúry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...prikryla vrchom jenskej misy, vložila som do rúry rozpálenej na 250 stupňov C, pri tejto teplote som varila polievku 25 minút, teplotu som znížila na 200 stupňov C a varila som ešte 45 minút,...

    Polievka z rúry (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a polievka bola hotová, kuracie mäsíčko bolo mäkkučké, zeleninka zostala al dente a vývar bol krásny žltučký a číry.

    Polievka z rúry (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do tanierov som dala domáce rezance, ktoré som predtým uvarila v odobratom vývare, pridala som zeleninku a zaliala horúcim vývarom, mäsíčko z polievky a časť zeleniny som použila na iné jedlo.

    Polievka z rúry (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pohľad zblízka: ide o silnú veľmi chutnú liečivú polievku, plnú vitamínov, ktorá posilní a zahreje, je to výborný životabudič pre chorých, zoslabnutých, deti i zdravých. Varenie je veľmi pohodlné, všetko sa varí naraz v rúre pomalým varom, pričom zeleninka zostane al dente, mäsíčko mäkkučké a vývar číry a žltučký, netreba zbierať žiadnu penu, všetko z tejto polievky sa dá využiť na iné jedlo, je to výborný a ľahký obed. Môžete do tejto polievky pridať akúkoľvek zeleninku podľa vlastného výberu, napr. karfiol, kel, brokolicu, hrášok, iné, tiež zelerovú vňať a rôzne bylinky i korenenie. Týmto spôsobom môžete uvariť kuracie chrbty, krídla, kuracie prsia, krky, droby, ale aj hovädzie, teľacie, morčacie a iné mäsíčko, špikové a iné kosti, potom treba prispôsobiť čas varenia a teplotu, čím dlhší čas varenia pri nižšej teplote, tým lepšiu polievku budete mať, ako to už pri mäsových vývaroch býva, zavárky môžete použiť podľa vlastného výberu a chuti,vrelo odporúčam vyskúšať, prajem vám Dobrú chuť :-)

    Polievka z rúry (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
varenie v rure vyuzivam hlavne pri dlhsej tep.priprave-slepacej a hovädzej polievky.necham zovret na platni,a potom do rury 130-140°na asi 4 hodiny.pri tak vysokych teplotach ako je uvadzane hrozi ze vykypi a zas.re celu ruru,a aj zakali.dalsia vyhoda je ze maso je ako vata,hlavne to hovädzie.
@radox1 , no nevykypelo, lebo išlo do rúry všetko studené a v studenej jenskej mise. kým sa jenská misa zohriala a prehrial obsah, to ten uvedený čas potrebuje.
hned nemalo požadovanú teplotu, v tom to je.
iné by bolo, keby že nie v jenskej mise, ak by som robila v inej nádobe, napr. v hrnci smaltovanom alebo v nerezovom, vtedy súhlasím s tebou.
vykypenie by hrozilo, ak by som celé najprv zohriala nad priamym plameňom ako ty robíš a potom dala pri tejto teplote do rúry, tu nie.
ja by som nerobila tak, že najprv zohrejem nad priamym plameňom a až potom zohriate dám do rúry, ked, tak všetko od začiatku, ako som uviedla v postupe ide o pohodlné varenie v rúre v tomto recepte, nie o kombinované varenie. tie ostatné polievky ešte len skúsim.