Bábovka z celého maku

redakcia - fotkaredakcia, 17. februára 2010

Suroviny

3 hrnčeky
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
2 ks
1 vrecko
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do väčšej misy vsypeme múku, cukor, mak a prášok do pečiva. Pridáme 2 vajcia, mlieko, olej a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Formu na bábovku vymastíme rozpusteným tukom a vysypeme polohrubou múkou.

  3. 3

    Cesto vlejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu

Vymazať
olguska
Moj muz miluje babovky.Babovku s makom som este neskusila.Tento recept urcite musim vyskusat.Len ten mak asi pomeliem, lebo moj maznel je taky fajnovy :)
Vymazať
brigita
olguska vôbec nemusíš mak mlieť, ja robím z celého maku koláč volá sa to lenivý makovník a ten sa minie vždy prvý, doma alebo aj v robote keď prinesiem ,vyskúšaj celý a netráp sa z mletím B.
Vymazať
kremienok
super!! kámoška bola na kávu a nevedela si bábovku vynachváliť...jednoduchá, chutná a tak krásne mi rozvoniala byt počas pečenia...ďakujem :-)
Vymazať
zdezda
tento recept poznám pod názvom "koláč lenivej gazdinky", robievam ho na plech, zdá sa nám, že ho je viac, no a tým , že je hrnčekový, moje deti ho už pečú samé, je fakt super :-))))