Foto: mesiar50
Toto jedlo patri medzi moje oblubene.Spravit si ho moze hocikto.Nie je to ziadna veda.
Suroviny
1800 g |
|
Koreniny a ostatné suroviny: | |
6 PL |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
(vegeta bez glutamanu) |
|
1 veľká PL (použil som domácu) |
|
|
|
|
|
Suroviny na cestoviny: | |
100 g (alebo polohrubá) |
|
1 ks |
|
veľmi málo (pridať radšej na viac krát) |
|
Postup
-
1
Posekame zeleninu.
-
2
Umyte maso dame smazit.Hned ho aj posypeme celou rascou a mierne posolime.Maso zakryjeme pokrievkou a dusime ho.Sem tam ho musime premiesat aby nam neprihorel.
-
3
Ked sa nam maso zatiahne a pusti nam stavu, tak potom k nemu pridame papriku.
-
4
K masu potom primiesame nasekanu cibulu, papriku a paradajky. Po polhodine varenia bude v jedle stavy dost, ale zalezi na vas ci ten gulas chcete mat redsi ci hustejsi.
-
5
Jedlo zakryjeme a nechame ho dusit sa priblizne hodinu a dvadsat minut.
-
6
15-20 minut pred dokoncenim jedla pridame zemiaky pokrajane na kocky.Zmes jedla premiesame a varime zakryte dalej.
-
7
Ked sa nam jedlo uvari tak ho ochutname a podla svojho uvazenia a chuti ho okorenime, pridame prelisovany cesnak, ak treba tak aj posolime.
-
8
Z uvedenych surovin si spravime hutnejsie cesto z ktoreho potom odrhavame male kusky.Ja som ich ukladal na papier k peceniu.
-
9
Cestoviny som varil v mierne posolenej vode do ktorej som nalial aj slnecnicovy olej.Ked sa nam cestoviny uvaria tak ich oplachneme studenou vodou.
Pekne zdravym.Ked si zvacsis obr.4 na spodku nadoby vidiet stavu a vtedy som to maso premiesal tou paprikou.Samo ked by to bolo bez stavy tak by som to malinko podlial.Niektory kuchari pridavaju papriku, ked uz je maso do poli uvarene a druhu cast papriky pridavaju uz len pri koncu varenia.Mlade masko pustalo stavu jedna radost.Ale,nie nezhorklo nic.Dakujem ti moc.
Cibulu, paradajky a cervenu posekanu papriku som pridal v bode 4.Ale ako vidim pisal som tam suroviny
mal som skor, ze posekanu zeleninu.Zeleninu som nerestoval.Sorry, je to tam nejasne poznacene.Dakujem ti pekne.
Ano ,tak nejako.Smazil som maso na oleji, pridal rascu a hned sol.To som nestopoval, ze kolko minut sa to maso dusilo, ale iste zo 15 -20 minut.
aj troška štipľavý by mohol byť, pravda, pre mňa :-)))
*****
slovaci ideme do hokeja!
Velakrat som robieval tak ako ty, no teraz som zmenil moj zauzivany postup.Dakujem ti pekne.Hokej sa prave zacal tak drzme nasim palce !
Som rad, ze sa ti gulas paci.Tiez mam rad stiplave, ale cili sos si pridavam priamo do taniera.Dakujem ti pekne.
Dakujem ti velmi pekne @zolik . 2 1/3 je horko-tazko za nami. :-)
Peknu farbu jedla mi zarucuje slovenska paprika z farmy.Bravcovu mast som tu este nevidel.Pracovny postup som sice zmenil ako to postrehol aj radox1 no aj tymto sposobom robia madari napr.halaszle(polievka z ryby)Maso sa pomalsie posmazi na masti ci oleji a ostatne suroviny resp.zelenina sa pridava, ked uz maso pusti stavu.Paprika sa moze pridat samozrejme aj pocas varenia jedla.Hokej sme vyhrali, gulas nam chuti tak uz, len zazelat tebe a aj ostatnym pekny vecer.Dakujem ti srdecne.
Rad by som ta ponukol, keby to bolo mozne.Dakujem ti velmi pekne.
Smazil som, len maso.Ostatne suroviny som pridaval pocas varenia.Recept som si upravil, kedze ta cast s tou cibulou mi vypadla.Nemas mi co dakovat.
Ospravedlnujem sa.
Chutil by ti urcite a mrzi ma, ze ta neviem ponuknut.Rad by som to spravil.Srdecna vdaka a tiez ti zelam pekny vecer.
Mas vlastne pravdu, nech si kazdy robi po svojom.Tvoj musel chutit tiez skvelo, verim tomu.Srdecna vdaka.
Tak ako pises priatel moj.Kazdy z nas ma svoje triky.Tesi ma,ze sa ti gulas paci.Dakujem ti pekne.
Velmi rad by som ta ponukol,keby to bolo mozne.Srdecne ti dakujem.
Evicka,ja robievam tiez redsi gulas velakrat.Na zahustenie mozes pouzit aj nastruhany zemiak,no treba ho dat do gulasa skor, aby sa rezanceky z jemne nastruhaneho zemiaku mali dost casu rozvarit.
Mrkva je samozrejme tiez dobre a chutne zahustovadlo.Dakujem ti pekne.
Jeden tip na zahustovanie jedal je aj tato pomocka.Varene zemiaky prelisujes a varis dalej.Pozdravujem.
Nic sa nestalo kolega.Na tablete nemam prehlasovane A .
Preto mam aj nick mesiar.Milo si ma prekvapil.Dakujem ti velmi pekne
a zelam ti vsetko dobre priatelu.
Srdecna vdaka marika21.