Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky fotorecept
Foto: pusta
Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom lôžku, pred dokončením som ich potrela pikantnou zmesou a Zobraziť celý popisKrkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom lôžku, pred dokončením som ich potrela pikantnou zmesou a ešte zapiekla.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z krkovičky som odkrojila asi 2 cm hrubé rezne, umyla som ich, osušila papierovou kuchynskou utierkou,...
-
2
...osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
-
3
...potrela dijonskou horčicou z každej strany, prikryla alobalom a odložila som ich na 12 hodín, najlepšie na noc marinovať do chladničky.
-
4
Na dno pekáčika som rozprestrela cibuľu pokrájanú na mesiačiky.
-
5
Na lôžko z cibule som položila marinované rezne z krkovičky, pridala som domácu bravčovú masť, podliala vodou, prikryla alobalom a vložila piecť na 45 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov C.
-
6
Zatiaľ som pripravila pikantnú zapekaciu zmes, do misky som dala prelisovaný cesnak,...
-
7
...pridala som pikantný Erös Pista - domáci pálivý krém /recept mám tu na Varecha.sk/ a nastrúhanú goudu, nesolila som, lebo krém i syr sú slané dosť,...
-
8
...pridala som kyslú pochúťkovú smotanu, ktorá zmes ochutí a zjemní...
-
9
...všetko som spolu dobre zmiešala a zapekacia zmes bola hotová.
-
10
Takto vyzerala krkovička po 45 minútach pečenia,...
-
11
...potrela som ju bohate pripravenou zapekacou zmesou a vrátila do trúby už bez alobalu neprikrytú a pri 180 -tich stupňoch C...
-
12
...som zapekala ešte 15 minút, kým sa nevytvorila na povrchu chutná chrumkavá pikantná kôrčička, my máme radi troška pripečenú kôrčičku, kto nie, bude zapekať kratšiu dobu podľa seba.
-
13
Horúcu krkovičku som položila na cibuľové lôžko, podliala chutnou šťavičkou, podávala som so zemiakmi pečenými na masle, ale vhodná je aj dusená ryža ako príloha alebo len čerstvá sezónna zelenina a krajec čerstvého domáceho chleba.
-
14
Záber zblízka, dobre vidno zapečenú chrumkavú kôrčičku na povrchu, krkovička po ňou je šťavnatá, mäkkučká ako masielko a má príjemnú pikantnú chuť horčice a korenia z marinovania a veľmi chutnú šťavičku, ktorú možno po vychladnutí natierať na chlieb a doplniť čerstvou zeleninou, je to kalorická bomba síce, ale hriešne dobrá, jej príprava je rýchla a nevyžaduje veľa práce, je to jednoduchý recept, pridávam pre milovníkov pikantných jedál.
je to hriešne dobré.
dakujem.
poteší ma ak vyskúšaš, je to veľmi dobré.
dakujem za pochvalu.
teší ma, že tebe sa môj recept páči :-)
dakujem za pochvalu a 5*
silne pochybujem, že @radox1 je odkázaný na tvoj názor,on si kľudne povie sám bez teba a ja mu to vôbec nezazlievam, lebo on vie variť.
som rada, že tebe sa recept s poriadnym kusom mäsa páči.
dakujem za pochvalu, od teba ma obzvlášť teší.
pre teba kľudne aj bez syra a bude to aj tak veľká dobrota :-)
nuž, strúhanka zmiešaná s parmezánom - to je taliansky a výborný spôsob, prečo nie?
@jozka2 , ale aj to je syr :-)))
dakujem za pochvalu a 5*
to ma len teší :-)))
Robievam krkovičku vždy nejako alebo s niečim zapečenú, na plechu, niekedy aj so zemiakmi, so smotanou (kyslou) som síce neskúšala, ale možno nabudúce........
výsledok je mäkkučké mäso ako masielko a šťavnaté na povrchu s chutnou chrumkavou krustou, ktorá tiež zabránila vysušeniu.
teplota boa nízka a čas potrebný na hrubé rezne z krkovičky.
poteší ma, ak vyskúšaš aj tento spôsob.
dakujem.
ale šťavnaté a úžasné ako píšeš ty, po ich vyskúšaní :-)
teší ma, že chutilo, dakujem za skvelú správu.
dakujem za hviezdičiek 10 :-)