Foto: enerrgizer
alebo fettuccine s ajvarom, proschutom a syrom...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...pozrieme do chladničky a skontrolujeme, čo tam máme. Porozmýšľame na čo máme chuť a pripravíme si všetky suroviny, ktoré sme našli. Prerastanú slaninku si nakrájame na malé kocky, cibuľku na polkolieska, cesnak tak akurát a proschuto, alebo údenú suchú šunku tak, ako sa nám chce, mne sa chcelo takto...
-
2
...do väčšieho hrnca dáme variť vodu na rezance (nezabudnúť soľ) a vo woku si vyškvaríme slaninku do chrumkava, keď už skoro je, pridáme cibuľku. Krájame kuracie prsia na rezance a restujeme slaninku s cibuľkou. Pridáme cesnak, chilli papričku a potom aj kuracie prsia, ČMČK (čerstvo mleté čierne korenie), korenie Tandoori masala a soľ. Keď sa suseda príde spýtať, čo fajné varíte, tak to robíte dobre :-)...
-
3
...mäsko je hotové o minútku, pridáme ajvar (domáci, alebo kúpený), necháme prevrieť a pridáme na zjemnenie sladkú smotanu. Rezance sme samozrejme dali variť hneď, ako nám zovrela voda. Omáčku dochutíme, rezance scedíme. TIP: malé kúsky prerastanej chrumkavej slaninky dajú omáčke výbornú chuť, nezabudnite na ňu. Na tanier dáme rezance, na vrch omáčku a nakrájané proschuto, natrháme čerstvú bazalku a ozdobíme syrom, ideálny je parmezán, ale stačí aj obyčajný, tvrdý, dobrý a náš. Podávame so suchým bielym vínom a vidličkou :-)....dobrú chuť
ajvar sa dá kúpiť v Bille. Neviem presne, čo to je ale bude to asi nejaká zeleninová zmes alebo papriková, vyzerá to ako zmixovaná papriková nátierka, vie niekto čo to presne je...
to je ten kupovaný...tento je domáci od @honestky varecha.pravda.sk/recepty/paprikova-natierka-ajvar/6831-p...