Lievance z čerstvej zeleniny

matus113 - fotkamatus113, 1. augusta 2010
Lievance z čerstvej zeleniny
Foto: matus113

Lievance na slaný spôsob

6
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 ks
3 ks
100 g
200 g
3 ks
1/4 l
5 PL




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu, ktorú chceme použiť si nakrájame na malé kúsky. Udusíme ju na olivovom oleji, aby bola mäkká. Môžeme ju osoliť a okoreniť. Pokiaľ sa nám dusí zelenina, pripravíme si lievancové cesto.

  2. 2

    Rozdelíme si žĺtky od bielkov, z ktorých si vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme mlieko, 5 lyžíc polohrubej múky a osolíme. Mlieka a múky pridávame tak, aby to malo hustejšiu konzistenciu. Do vypracovaného lievancového cesta pridáme pripravenú dusenú zeleninu a sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov. Všetko zľahka zmiešame.

  3. 3

    Rozohrejeme si teflónovú panvicu s trochou oleja a budeme robiť lievance. Môžeme použiť aj špeciálnu lievancovú panvicu. Lievance opekáme z obidvoch strán. Hotové lievance môžeme podávať teplé alebo studené, so strúhaným syrom alebo s tým, kto má čo rád.

Diskusia k receptu

Vymazať
stiavnicanka
Často robím zeleninové jedlá, aj tento je fajn, len neviem, či tá zelenina nemala byť vychladnutá a až potom ju pridať do lievancovej masy.
Vymazať
evanaaa
Aj ja som už robila zeleninové fašírky, no ten špenát mi k zelenine nepasuje, skôr tá zemiaková kaša alebo zemiaky. A je dobré aj ke´d sa pridá trochu syra ale nemusí byť.
Vymazať
honestka
horuca zelenina, a sneh zamiesat naraz? sneh sa pridava nakoniaec, aby bolo v ceste co najviac "bubliniek" ale celkove robievam- chuti nam, video fajnove.
Vymazať
zdezda
Mňakové papanie, ja používam aj uvarenú zeleninku z nedeľňajšej polievky, potom ju už netreba dusiť, iba pokrájať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia