Foto: matus113
Lievance na slaný spôsob
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetku zeleninu, ktorú chceme použiť si nakrájame na malé kúsky. Udusíme ju na olivovom oleji, aby bola mäkká. Môžeme ju osoliť a okoreniť. Pokiaľ sa nám dusí zelenina, pripravíme si lievancové cesto.
- 2
Rozdelíme si žĺtky od bielkov, z ktorých si vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme mlieko, 5 lyžíc polohrubej múky a osolíme. Mlieka a múky pridávame tak, aby to malo hustejšiu konzistenciu. Do vypracovaného lievancového cesta pridáme pripravenú dusenú zeleninu a sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov. Všetko zľahka zmiešame.
- 3
Rozohrejeme si teflónovú panvicu s trochou oleja a budeme robiť lievance. Môžeme použiť aj špeciálnu lievancovú panvicu. Lievance opekáme z obidvoch strán. Hotové lievance môžeme podávať teplé alebo studené, so strúhaným syrom alebo s tým, kto má čo rád.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu