
Držky z pod Inovca
Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ...

Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle....

Veľkonočná brokolicová omáčka s volským okom
V tomto pôstnom období sa jedia tradičné pôstne jedlá, napr. na Zelený štvrtok to býva...

Jemná vajíčkovo-šunková nátierka
Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako...

Rizoto s mletým mäsom
Na oleji necháme urestovať nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme mleté mäso, ktoré dobre premiešame...

Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou
Nátierky ú nás fičia a práve sardinkové sú veľmi obľúbené. Tentokrát som miesto obyčajnej cibúle pridala...

Chutné, rýchle raňajky
toto urobila moja mamina mne aj bratovi na deň detí... teda bratovi sa nič neušlo lebo...

Kuracie stehná na cesnaku
Dnes som urobila ľahší obed, kuracie stehná na cesnaku. Kuracie stehná som nasolila, ...

Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...

Bravčové ragú po selsku-DIA verze
Myslím, že pár dia receptů neuškodí. Svého času jsem je hledala, abych se mohla...

Brokolicová omáčka so smotanou
Brokolicu pokrájame na kocky a s cibuľou nakrájanou najemno, strúhanou mrkvou a hladkou múkou osmažíme na masle....

Polievka z bravčových kostí s haluškami
Z kostí a ostatných prísad uvaríme polievku, do ktorej ako vložky použijeme zemiakové halušky.

Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky
Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom...

Fazuľové pyré
Veľkú fazuľu povaríme 10 minút, opláchneme, ochladíme a olúpeme od vrchnej šupky. Ostanú nám...

Bábovka z celého maku
Do väčšej misy vsypeme múku, cukor, mak a prášok do pečiva. Pridáme 2 vajcia,...

Čučoriedkový mrežovník s krupicou
Pridávam sem môj prvý recept tohto koláča, lebo sa mi pekne vydaril a sestra mi ho...

Zeleninový prívarok
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nastrúhanú alebo na malé kocky nakrájanú zeleninu,...

Viedenská cibuľa
Cibuľu nakrájame natenko, obalíme v polohrubej múke a opečieme na oleji ako hranolčeky.

Bravčové kolená pikantné
Viem už som podobne koleno sem dával. To som varil. Vtedy sa jedna varechačka pýtala,...

Mňamková pohánková kaša
Je to čosi ako dezert, keď sa ešte takéto zákusky nerobili ako dnes. A prišla...

Kuracie prsia v keli
Zohnal som v obchode krásnu hlávku mladého kelu. Mal som doma pripravené kuracie prsia, že...

Obaľované rybie filé v cesnakovo-jogurtovej marináde
Rozmýšľala som o chutnej a rýchlej večeri na pôstny piatkový deň, rozhodla som sa pre rybie...

Miškov ježko
Inšpiráciu na túto tortu som videla niekde v časopise, priznám sa, že recepty zväčša nečítam,...

Vynikajúca bábovka
Táto bábovka vznikla na "rozkaz" domácich a musím povedať, že je vynikajúca, každý si ju...

Zapečené cestoviny s kyslou kapustou
Kyslú kapustu udusíme, cestoviny vyvaríme. Slaninu pokrájame na kocky a mierne opečieme. Klobásu takisto...

Prívarok z kyslej kapusty (vegan)
Inšpirovala som sa klasikou - segedínom :-). Kyslú kapustu mám jednoducho veľmi rada... Použité koreninové...

Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou
Ochladilo sa a zachutila osvedčená stará klasika, ktorú som včera inovovala v kombinácii úžasných dubákov...

Medový krémeš
Medový krémeš je príjemný, chutný a pomerne jednoduchý zákusok. Má viacero spôsobov prípravy. Tento...

Polievka z rúry
Akosi sme ochoreli chrípkou, veľmi vhod prišla polievka z kuraťa a zároveň to bolo také pohodlné...