Foto: klaura
Tento recept mám od mojej dcéry ... niekedy to funguje aj naopak ... :) a je skutočne dobrý ...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame žĺtka, citrónovú šťavu, mandle, potom pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme piškótu.
- 2
Po vychladnutí je potrieme ľubovoľným lekvárom. Mne sa najviac osvedčil ríbezľový.
- 3
Vyšľaháme dve šľahačkové smotany s vanilínovým cukrom a stužovačom. Do hotovej šľahačky zamiešame postrúhanú kôru z citróna. Natrieme na piškótu a dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na úhľadné rezy, ktoré dozdobíme . Môj TYP: namiesto citrónu môžeme použiť pomaranč a máme POMARANČOVÉ REZY :) aj tieto som vyskúšala. Chutili vynikajúco.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu