Katuškine citrónové rezy

klaura - fotkaklaura, 29. januára 2010
Katuškine citrónové rezy
Foto: klaura

Tento recept mám od mojej dcéry ... niekedy to funguje aj naopak ... :) a je skutočne dobrý ...

12
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
200 g
200 g
100 g
150 g
1 ks
2 ČL
1,2 dl
2 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame žĺtka, citrónovú šťavu, mandle, potom pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme piškótu.

  2. 2

    Po vychladnutí je potrieme ľubovoľným lekvárom. Mne sa najviac osvedčil ríbezľový.

  3. 3

    Vyšľaháme dve šľahačkové smotany s vanilínovým cukrom a stužovačom. Do hotovej šľahačky zamiešame postrúhanú kôru z citróna. Natrieme na piškótu a dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na úhľadné rezy, ktoré dozdobíme . Môj TYP: namiesto citrónu môžeme použiť pomaranč a máme POMARANČOVÉ REZY :) aj tieto som vyskúšala. Chutili vynikajúco.

Diskusia k receptu

ingeborg
Už som si ho aj dala do oblubenych!Mam rada taketo kolačiky,ale nie som velmi oblubenec šlahačky,ale to by som mohla nahradit aj malo cukrom:)Ale inak vyzera veeelmi dobre!!!
klaura
skús šľahačku nahradiť ocukrenou kyslou smotanou alebo bielym jogurtom v Lidli majú výborné husté :)
equus
aj na spodku vidim šlahačku, alebo sa mi to len zdá ?
klaura
Je to fotené na zrkadlovom podnose ... :)
tinca
Musia byť výborné, ale krásne je to aj naaranžované. Dávam do mojej kuchárky,díky krajanka!!
siskam
vyzerá nádherne a musí aj dobre chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia