
Perník - super rýchly, nadýchaný a jednoduchý
Príprava tohto perníku naozaj potrvá najviac 10 minút. K tomu tá famózna, neporovnateľná chuť klasického...

Orechovo–rumová maškrta starej mamy
Bielky vyšľaháme dotuha a potom do snehu postupne zašľaháme časť cukru, žĺtky, zvyšok cukru a...

Opité vajcia
Jednoduchý recept ako využiť šťavu zo sladkokyslých uhoriek. Čerstvo uvarené majú výraznú chuť. Keď...

Placky s kuracím mäsom
Kura vykostíme, mäso najkrájame na sližiky, na pol kila mäsa :do misky si rozbijeme 4 vajcia, 4...

Marcipánová roláda s mandľovou príchuťou
Cesto dobre spracujeme z uvedených surovín. Rozdelíme ho na 3 časti na papieri posypanom práškovým cukrom....

Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

Protichrípkový šalát
Práve teraz ma napadol jeden skvelý recept na chrípku a tiež posilňuje imunitu. Urobila mi ho...

Kysnutý ovocný koláč bez lepku s posýpkou
Toto máme všetci radi. Kysnutý ovocný koláč bez lepku, na ktorom nechýba chrumkavá posýpka. Univerzálny chutný koláč, ktorý môžete piecť počas celého roka s rôznymi druhmi ovocia....

Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom
Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme 2 vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú...

Strapatá haruľka
Zemiaky nastrúhame na hrubé rezance, primiešame k nim müsli s ovocím.

Langoše trochu inak
Langoše asi každý pozná. Ja pridávam svoj recept. Možno bude chutiť .

Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...

Bezmäsitá hurková kaša
Nerád špiním riad pre jednu-dve porcie jedla, takže takúto kašu robím z kila ryže naraz.

Jablkový krehký koláč
Tento recept mám z časopisu život z pred 30tich rokov ked ho upečiem za pol hodinu su...

Pórová polievka so slaninkou
Jednoduchá polievka s výbornou chuťou, ktorá obohatí váš jedálniček.

Zapečené niťovky s jablkami
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká....

Buchta s hrozienkami
Keď mi môj muž v nedeľu ráno ešte v posteli oznámil, že má chuť na buchtu,...

Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....

Kakaovo-vanilkové koláčiky
Do misky som nasypala polohrubú múku, mandľovú múku, práškový a vanilkový cukor. Pridala...

Čerstvý domáci chlebík
Všetky suroviny dáme do veľkej misy a varechou spojíme Dôležité: nemiesime len spojíme.

Jemný grahamový chlebík
Vynikajúci chlebík, ktorý ostane mäkký ešte aj na tretí deň. Našla som ho na českej...

Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse
Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“....

Pomarančový likér
Pri takých akýchsi oslavách vždy dobre padne trošku toho štamprlíku a taktiež sa tento likér používa pri...

Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....

Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...

Bryndzovo-tekvicové posúchy
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...

Hustá jahňacia polievka
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno...