Veľmi dobré cesto

kondor3528 - fotkakondor3528, 4. decembra 2011

Recept mám od kamarátky je super.

6
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 200-210 °C

Suroviny

1 kg
3 ks alebo Hera
3 3sk 250ml (sour cream alebo creme fraiche)
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    všetko zmiešame, potom rozdelíme asi na tri kusy, (cesto nemusíme spotrebovať celé, môžeme si vyvaľkať len množstvo, ktoré potrebujeme, ostatné môžeme dať zmraziť.) Cesto je univerzálne na spracovanie : • slané koláčiky - vykrajujeme malé formičky, alebo tyčinky, potrieť rozšľaným vajcom posypať soľou,pizza korením,sezamom, rascou atď... • sladké koláče - napr. šatôčky s lekvárom,tvarohom .... • roládky - vyvaľkať, potrieť kečupom a naukladať šunku, syr, uhorky, kápiu...zrolovať, potrieť vajcom a vrch sézamom piecť vo vyhriatej rúre na 200 a 210 stupňov Dobrú chuť ! Je to veľmi dobré cesto a výhoda je tá, že môže byť v mrazáku a kedykoľvek sa použiť.

Diskusia k receptu

ppokia
skutočne dobré cesto rada z neho robím štrúdlu na všeliaký spôsob Ale aj na slano je výborné.Teraz sa chystám zmeniť klasicku muku za bezlepkovú ak sa podarí a bude jedlí dám vedieť.
betty21
aj ja poznám, ale na slané pečivo, dík za pripomenutie, kk
dunkelmi
Kondor rád by som prijal, ak by si prezradil, čé je to ten sour cream resp. creme fraiche.
Ďakujem.