Škoricové osie hniezda
Škoricové osie hniezda

Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér fotorecept

tatianka2008 - fotkatatianka2008, včera 15:23

Moje prvé škoricové slimáky, ktoré chutili výborne. Podľa postupu ich zvládneš urobiť aj ty :) Poďme na to...

15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

240 g
1/2 kocky
70 g
560 g
70 g
1 ks
4 g
4 g
Náplň:
120 g
100 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme kvások. Potrebujeme dať do veľkého pohára mierne ohriate mlieko (240 g), polovicu kocky droždia a cukor (70 g).

    Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy dáme preosiatu hladkú múku(420 g), roztopené maslo (70 g), 1 vajíčko, soľ, škoricu a nakoniec kvások.

    Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Varechou vypracujeme cesto. Podľa chuti môžeme ešte pridať cukor poprípade mlieko alebo múku (keď sa cesto veľmi lepí po bokoch). Keď máme cesto dokončené, vrch jemne posypeme múkou, aby sa nelepilo cesto na utierku. Zakryjeme čistou utierkou a dáme na teplé miesto približne na hodinu.

    Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na obrázku môžete vidieť vykysnuté cesto.

    Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si náplň. Rozpustené maslo pridáme do misy spolu s cukrom a škoricou, premiešame. Podložku na pečenie trocha posypeme múkou, aby sa cesto veľmi nelepilo a mohli sme s ním lepšie pracovať. Vykysnuté cesto rozvaľkáme valčekom do veľkého obdĺžnika. Na cesto vylejeme náplň, ak máme málo náplne, tak si na cesto rozotrieme mäkké maslo a posypeme zvyšok cukrom a škoricou.

    Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto zatočíme do valca a nakrájame na kúsky. Dáme si jednotlivé kúsky na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pod čistou utierkou kysnúť asi 30 minút.

    Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver potrieme vajíčkom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 15-20 minút pri teplote 190 stupňov.

    Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A toto je už výsledok, prajem Vám dobrú chuť.

    Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu