Foto: ancicka
Prví raz som robila s celozrnej múky a musím povedať,že sú fajn,mäkké a veľmi chutné.
15-20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
200 g |
|
1/2 dl |
|
4 PL |
|
1 dl |
|
4 ks |
|
600 g |
|
120 g |
|
10 g (amónium) |
|
100 g |
|
1,5 PL |
|
1 ks (na potretie) |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Cukor,olej vodu a ned necháme na miernom ohni rozpustiť na sirup.
-
2
Vajcia si v miske vyšľaháme a vlejeme k ním sirup.
-
3
Potom pridáme preosiatú múku,do nej zamiešame salajku a perníkové korenie a pridáme orechy mleté.Zmiešame ,
-
4
a na doske cesto dobré prepracujeme.Necháme aspoň 24 hod.stáť.ked bude stáť aj dlhšie nič sa nestane.
-
5
Potom ho treba vyložiť pár hodín,pred pečením,aby odpočinulo pri izbovej teplote.Cesto prehnetieme ,rozvaľkáme na 4 mm a vykrajujeme rôzné tvary.Pred pečením potrieme rozšľahaným vajičkom a ozdobíme orechom a upečieme .
Diskusia k receptu