Nepečený orechový zákusok
Nepečený orechový zákusok

Nepečený Opitý Izidor

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 11:11

Nepečený zákusok nenáročný na prípravu.

12-16
porcií
45 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
220 g
120 g
Orechová náplň:
200 g mleté
100 g
100 ml
Kakaová plnka:
1 bal.
330 ml
230 g
60 g
2 PL
Ganache poleva:
200 g
200 ml



Postup

  1. 1

    Korpus: Maslové sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu (priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie a na spodok natlačíme sušienkovú zmes, ktorú dáme zapiecť do rúry na cca 8 minút (180 stupňov).

  2. 2

    Ak máte acetátovú fóliu, dajte ju po obvode formy, aby sa vám neskôr dávala obruč ľahšie dole a zákusok ste nemuseli vyrezávať z formy :-)

  3. 3

    Na vychladenú sušienkovú zmes nanášame orechovú náplň - všetky suroviny zmiešame, keď bude náplň tuhá, pridáme trošku horúceho mlieka, aby sa lepšie nanášala.

  4. 4

    Následne nanesieme čokoládovú náplň - zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Následne do neho vmiešame maslo, cukor, kakao a vyšľaháme do hladkej plnky.

  5. 5

    Ako posledné navrch nalejeme čokoládovú ganache - zohrejeme smotanu (nesmie vrieť) a horúcou zalejeme nalámanú čokoládu izbovej teploty. Necháme minútku-dve postáť a rozmiešame do hladka. Zákusok dajte stuhnúť do chladničky, ideálne cez noc. Dozdobte orechmi opečenými na panvici.

    Nepečený Opitý Izidor - obrázok 5
  6. 6

    Tip: Ak ste použili čokoládu s vysokým obsahom kakaa, je možné, že poleva vám nebude tiecť a teda smotany bude treba trochu viac. Musíte ju opäť doliať horúcu a postupne, aby ste získali konzistenciu, akú chcete. Poleva nesmie byť vodová. Ak je, vtedy pridajte, naopak, roztopenú horúcu čokoládu :-)

  7. 7

    Tip: Tortové rezy krájajte horúcim nožom (ponorte čepeľ do pohára s horúcou vodou), aby ste polevu ľahko prerezali a ostali vám ostré hrany. Studený nôž bude čokoládu so sebou ťahať dole a rezy sa vám zdeformujú. Po každom reze nôž ponorte opäť do vody, utrite a krájajte čistým nožom.

Diskusia k receptu