Zemiakový syr
Recept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so syrom, tak...
Eberswaldské krúžky
@mesiar50 minulý týždeň aj mňa lákal krásnymi venčekami, cez víkend som potešila rodinu takými trocha inými,...
Bayrische Semmelknödel
Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame na malé kocky a opečieme na masle. Pridáme posekanú petržlenovú...
Salzburgský nákyp
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Počas šľahania postupne pridávame práškový cukor. Do...
Jägerschnitzel s hráškovým pyré
Vareškov tip Originálny recept Escalope à la chasseur je z teľcieho mäsa, opraženého na masle. Omáčka môže byť aj paradajková....
Jogurtová bomba
"JOGURT"... naozaj všestranný. Tentoraz ako perfektný sladký chladený desert... krémový, lahodný, plný ovocia :-DD ... ktorý sa...
Nemecké ražné bagety
Ked som bola za mlada v Nemecku a videla som po prvýkrát tmavé pečivo v obchode vo...
Balkánska zelenina
Recept mám z veľmi starého nemeckého časopisu Petra. Prvý raz som ho robila s veľkou nedôverou...
Alpské pirohy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a...
Karé s kuriatkami
Po nakupe si maso nakrajajte prblizne na 2cm platky a okorente. Z chladnicky ho vyberte az hodinu...
Drážďanská vianočná štóla
Medzičasom vzniklo množstvo variácií vianočnej štóly, ochrannou známkou, ako „pravá“ sa však môže pýšiť len...
Bavorské praclíky bez lepku
Aj vy sa občas túžobne pozeráte v pekárňach po bavorských praclíkoch a hovoríte si, keby tak...
Skvelá jablkovo-pudingová torta
Pred rokom som dostala dve bedničky jabĺk a tak som testovala rôzne recepty na jablkové koláče...
Bavorská Obatzda
Obatzda je klasická bavorská nátierka s camembertom, so smotanovým syrom, s cibuľou a pikantnou paprikovou príchuťou....
Zemiakový chlieb zo špaldy hladkej a celozrnnej s mliečno-smotanovým Thang Zhong
V tomto recepte som vyskúšala mliečno smotanový Thang Zhong v domácom zemiakovom chlebe z dvoch druhov špaldovej...
Marcipánovo-nugátové srdiečka
Všetci milovníci marcipánu si tieto koláčiky určite obľúbia. Ja sa ich neviem dojesť, aj keď...
Čokoládová torta s mandarinkami a šľahačkou
Ovocná torta, ktorá chutí nie len malým ale i veľkým maškrtníkom.
Pórová polievka na zimné večery
Jemná a chutná polievka, opäť odkukaná z nemeckej kuchyne. Mám veľmi rada kombináciu smotany a...
Zimtsterne
Milujem vianočné pečenie :) Tento rok som sa okrem klasických medovníkov, lineckého pečiva a vanilkových rožkov...
Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...
Citrónovo-zázvorový koláč
Koláčik som našla v zabudnutej knihe - Maškrty z prírodných zdrojov pre malých i veľkých- snáď sa bude...
Celozrnné tukové žemle
Už som piekla obyčajné tukové žemle, skúsila som aj z celozrnnej múky a podarili sa...
Nemecké koláčiky mit weisswurst (s bielou klobásou)
Biele bavorské klobásky nakrájame na menšie kúsky a zabalíme ich do lístkového cesta a pečieme na 200...
Cisárske trhance
Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som...
Klasické bavorské Rohrnudeln v modernom šate
Niečo ako naše pečené buchty... líšia sa však spôsobom pečenia... Do cesta som primiešala za hrsť hrozienok...
Zasnežené hviezdy
Tieto jednoduché hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj v magazíne Woman...
Tvarohový koláč s hrozienkovou omáčkou
Nemala som v umysle sem tento recept pridavat, preto som ani postup nefotila. Neviem,...
Schwartlitunget alebo Tlačenkový prívarok
Dlho sa venujem švábskym obyvateľom žijúcich na maďarskom území. Sú to Nemci, ktorých násilím presídlili do Maďarska. Páči sa mi ich kuchyňa, kde využijú všetko, čo si dochovali a dopestovali a hlavne, vedia si vážiť jedlo....
Spätzle, halušková – nokerlová príloha zo Švábska
...čo sú v podstate naše halušky, či nokerle, pripravované v redšej konzistencii. Známe sú po celom Nemecku....
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....