Jägerschnitzel s hráškovým pyré fotorecept

Ľudovít Turčan
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 22. apríla 2016
Jägerschnitzel s hráškovým pyré (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc

Vareškov tip
Originálny recept Escalope à la chasseur je z teľcieho mäsa, opraženého na masle. Omáčka môže byť aj paradajková.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
200 ml
200 ml
200 g
200 g
1 plátok




Postup

  1. 1

    Z bravčového karé nakrájame steaky, osolíme, okoreníme a pečieme na oleji. Po dokončení vyberieme z panvice a do výpeku pridáme dubáky. Tie podusíme a zalejeme hovädzím vývarom.


  2. 2

    Potom vývar zahustíme a zjemníme smotanou. Zároveň pripravujeme hráškové pyré. Najskôr uvaríme zemiaky a sparíme hrášok. Zemiaky spoločne s hráškom rozmixujeme, pridáme maslo a mlieko.


  3. 3

    Bravčový steak podávame tak, že na tanieri ho prelejeme pripravenou dubákovou omáčkou. Pridáme hráškové pyré a ozdobíme plátkom pomaranča.


Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia