Foto: archaa
Niečo ako naše pečené buchty...líšia sa však spôsobom pečenia... Do cesta som primiešala za hrsť hrozienok vopred namočených do rumu, a buchtám nasadila chrumkavú korunku Zobraziť celý popisNiečo ako naše pečené buchty...líšia sa však spôsobom pečenia... Do cesta som primiešala za hrsť hrozienok vopred namočených do rumu, a buchtám nasadila chrumkavú korunku z hnedého cukru. Podávala som ich s teplou vanilkovou omáčkou a jablkovo-škoricovým pyré. Zážitok!!!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 ml vlažné |
|
200 ml vlažné na zálievku |
|
20 g čerstvé |
|
80 g |
|
500 g |
|
1/2 dl |
|
štipka |
|
1/2 ČL |
|
hrsť vopred namočené v rume |
|
na posypanie |
|
na posypanie |
|
Jablkovo škoricové pyré: | |
5 ks |
|
1/4 l alebo jablková šťava |
|
3-5 PL |
|
1 ks |
|
Vanilková omáčka: | |
1 ks /struk/ |
|
60 g |
|
400 ml |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto som nechala vypracovať a vykysnúť v pekárničke. Potom som z cesta odoberala kúsky, z ktorých som formovala malé loptičky a tie ukladala vedľa seba na vymastený plech. Všetko som zaliala zvyšnými 200 ml mlieka, vrch buchiet potrela olejom a posypala hnedým cukrom. Pri 180 stupnoch som ich piekla asi 30 minút.
- 2
Jablkové pyré som si pripravila tak, že v kastróle som nechala zovrieť víno a umyté jablká som doň nakrájala aj so šupkou.Jadrovník som samozrejme odstránila. Pridala som tyčinku škorice a cukor. Všetko som nechala vydusit do mäkka, škoricu vybrala a všetko rozmixovala na pyré.
- 3
Strúčik vanilky som pozdlžne rozkrojila a vybrala dreň. Tú som s cukrom pridala do mlieka na omáčku a nechala prejsť varom. Odstavila som a nechala trocha vychladnúť.V smotane som rozmiešala žltka, ktoré som pridala do vanilkového mlieka. (Mlieko nesmie už byť horúce!!!) A nad parou som metlickou šlahala, dokým mi omáčka nezačala hustnúť. Omáčku som ihned odstavila a ešte metličkou pár minút miešala aby sa neprichytila…
- 4
A podávala..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Možno skúsiš, alebo poznáš aj tieto:
varecha.pravda.sk/recepty/bavorske-parene-buchty-fotorece...