Klasické bavorské Rohrnudeln v modernom šate

archaa - fotkaarchaa, 24. októbra 2012
Klasické bavorské Rohrnudeln v modernom šate
Foto: archaa

Niečo ako naše pečené buchty...líšia sa však spôsobom pečenia... Do cesta som primiešala za hrsť hrozienok vopred namočených do rumu, a buchtám nasadila chrumkavú korunku Zobraziť celý popisNiečo ako naše pečené buchty...líšia sa však spôsobom pečenia... Do cesta som primiešala za hrsť hrozienok vopred namočených do rumu, a buchtám nasadila chrumkavú korunku z hnedého cukru. Podávala som ich s teplou vanilkovou omáčkou a jablkovo-škoricovým pyré. Zážitok!!!

16
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 ml vlažné
200 ml vlažné na zálievku
20 g čerstvé
80 g
500 g
1/2 dl
 štipka
1/2 ČL
hrsť  vopred namočené v rume
 na posypanie
 na posypanie
Jablkovo škoricové pyré:
5 ks
1/4 l alebo jablková šťava
3-5 PL
1 ks
Vanilková omáčka:
1 ks /struk/
60 g
400 ml
4 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto som nechala vypracovať a vykysnúť v pekárničke. Potom som z cesta odoberala kúsky, z ktorých som formovala malé loptičky a tie ukladala vedľa seba na vymastený plech. Všetko som zaliala zvyšnými 200 ml mlieka, vrch buchiet potrela olejom a posypala hnedým cukrom. Pri 180 stupnoch som ich piekla asi 30 minút.

  2. 2

    Jablkové pyré som si pripravila tak, že v kastróle som nechala zovrieť víno a umyté jablká som doň nakrájala aj so šupkou.Jadrovník som samozrejme odstránila. Pridala som tyčinku škorice a cukor. Všetko som nechala vydusit do mäkka, škoricu vybrala a všetko rozmixovala na pyré.

  3. 3

    Strúčik vanilky som pozdlžne rozkrojila a vybrala dreň. Tú som s cukrom pridala do mlieka na omáčku a nechala prejsť varom. Odstavila som a nechala trocha vychladnúť.V smotane som rozmiešala žltka, ktoré som pridala do vanilkového mlieka. (Mlieko nesmie už byť horúce!!!) A nad parou som metlickou šlahala, dokým mi omáčka nezačala hustnúť. Omáčku som ihned odstavila a ešte metličkou pár minút miešala aby sa neprichytila…

  4. 4

    A podávala..

    Klasické bavorské Rohrnudeln v modernom šate - obrázok 4

Diskusia k receptu

gabculka
To je asi niečo také ako Dukátové buchtičky, musím vyskúšať, vyzerá to zaujímavo.
silvia68
Sú krásne, vyskúšam ked ma prepadne chuť na sladké. Zajtra sa chystám na tvoje mnichovské käsespetzle, ked som to zle napísala prepáč, už sa na nich teším.
tiginko
veľmi zaujímavé a na naše končiny naozaj netradičné. Určite stojí za vyskúšanie
frezia68
Fíha? Vyzerajú fajn a s tými prílohami = luxus :-) uložené.
stacy77777
zaujímavý postup pečenia,to zaliatie mliekom,to ma zaujalo...musí to byť maškrta
sonulienka
Narobila si nám veľké chute receptík si ukladám sú naozaj krásne a o surovinách ani nehovorím na moju chuť. Ďakujem.
ebaka
nie som veľmi na sladké,ale toto by mi chutilo,súdiac podľa zbiehajúcich sa sliniek :))))
archaa
dakujem krásne, je to ozaj chuťový zážitok...
cupcake
Velmi zaujimave a vyzeraju lakavo. Urcite vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia