Foto: sweetlaab
Tieto jednoduché hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj v magazíne Woman & Home. Sú zmesou mandlí, pomaranča so škoricovou Zobraziť celý popisTieto jednoduché hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj v magazíne Woman & Home. Sú zmesou mandlí, pomaranča so škoricovou príchuťou. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/01/snow-stars-zasnezene-hviezdy- etoiles.html
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
2 PL |
|
350 g |
|
100 g nastrúhaná |
|
300 g pomleté |
|
2 ČL |
|
Na pomastenie plechu: | |
2 PL |
|
Na posypanie: | |
100 g pomleté |
|
Postup
-
1
Vyšľahajte vaječné bielky s citrónovou šťavou až do tuhej peny, postupne pridajte cukor a potom šľahajte sneh na horúcom vodnom kúpeli, aby spevnel. Jednu tretinu snehu odložte do inej nádoby.
-
2
Zmiešajte pomarančovú kôru, škoricu a mleté mandle so zvyšným snehom na tuhé cesto. Zakryte fóliou a uložte do chladu (alebo dajte do mrazničky na niekoľko minút), pokiaľ spevnie cesto.
-
3
Vyvaľkajte cesto na 1 cm hrubú vrstvu na doske posypanej s pomletými mandľami. Ak vyvaľkanie nie je možné, spravte vrstvu stlačením cesta prstami. Pomocou hviezdovej formičky vyrežte hviezdy, v prípade potreby znovu vyvaľkajte novú vrstvu.
-
4
Pomocou cukrárskeho vrecka naneste sneh na povrch každej hviezdy, ak potrebné použite malý nôž na uhladenie snehu.
-
5
Pomocou noža, pozorne preneste hviezdy na pomastený plech, ktorý potom dajte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte hviezdy asi 10 minút pokiaľ spodná vrstva zhnedne, ale sneh by mal zostať biely.
www.womanandhome.com/recipes/532248/german-cinnamon-biscuits...